Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Electrolux teenis oodatust parema tulemuse

  Maailma suuruselt teine kodumasinate tootja Electroluxi kolmanda kvartali kasum ületas analüütikute ootuseid. Ettevõte teatas, et selle aasta kasumlikkuse eesmärk on saavutav, vahendab Bloomnberg.

  Aastaga vähenes Electroluxi kolmanda kvartali puhaskasum 1,63 miljardilt Rootsi kroonilt 1,38 miljardile. Analüütikud prognoosid puhaskasumiks 1,11 miljardit Rootsi krooni. Käive vähenes viie protsendi võrra, 26,3 miljardile Rootsi kroonile.
  „Tulemus tugevdab mu vaadet, et meie 2010. aasta ärikasumimarginaali kuue protsendine eesmärk on täidetav,“ ütles Electroluxi juhatuse esimees Hans Straaberg, kes lahkub ettevõttest aasta lõpus. Tema algatas ettevõttes 2004. aastal restruktureerimisprogrammi, mis tõenäoliselt lõppeb 2011. aasta. Programmi kohaselt saavutataks aastas kolme miljardi Rootsi kroonine kuludesääst ning siis peaks 60 protsenti ettevõtte toodetest tulema madala kulubaasiga riikidest nagu Poola, Ungari, Mehhiko, Hiina ja Tai.
  Kolmandas kvartalis vähenes nõudlus põhja-Ameerikas, kui ettevõtte teistel peamistel turgudel näitas nõudlus taastumise märke. Väiksema kvartalikasumi taga oli oluliselt kasvanud toorainekulud ning kasvanud kulutused turundusele.
  Electroluxi aktsia hind tõusis Stockholmi börsil 3,2 protsenti, 175,30 Rootsi kroonile.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
USA aktsiaturg: Nasdaq keeras kaotuse võiduks
Tänast börsipäeva miinusega alustanud Nasdaqi liitindeks tegi kannapöörde ja sulgus 1,75% rohelises; Dow Jones ja S&P jäidki punasesse.
Tänast börsipäeva miinusega alustanud Nasdaqi liitindeks tegi kannapöörde ja sulgus 1,75% rohelises; Dow Jones ja S&P jäidki punasesse.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Europol vahistas üle 130 lastega kaubitseja
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Järjekordne krüptofirma seisatas raha väljamaksed
Singapuri krüptofirma Vauld peatas väljamaksed oma platvormil ja palkas nõuandjad hindama oma tulevikuväljavaateid restruktureerimisest teiste firmadega liitumiseni.
Singapuri krüptofirma Vauld peatas väljamaksed oma platvormil ja palkas nõuandjad hindama oma tulevikuväljavaateid restruktureerimisest teiste firmadega liitumiseni.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.