• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Nordea näitab eeskuju

  Põhjamaade suurim laenuandja on kriisi kiuste suutnud ühtlast ja stabiilset arengut näidata.
  Teisipäeval avalikustasid oma kolmanda kvartali majandustulemused Põhjamaade suurim laenuandja Nordea Bank AB ning Nordea Eesti, kel headest uudistest vajaka ei jäänud.
  Kontserni puhaskasum kasvav aastases võrdluses 14%, 11,09 miljardi Eesti kroonini. Viimati suutis Nordea kvartaalselt enda kasumit suurendada 2007. aasta II kvartalis. See tulemus ületas ka investorite prognoose, sest Bloombergi küsitletud analüütikud ootasid panga puhaskasumiks 9,24 miljardit krooni. Terve kontserni laenukahjumid vähenesid 42% võrra, 3,24 miljardi kroonini.
  Nordea Eesti tulemused on aga veelgi säravamad. Võrreldes läinud aasta sama ajaga on panga kasum kolmekordistunud ning kogutulud kasvanud ligi kolmandiku võrra. Aastases võrdluses on kasvanud klientide arv, varade maht, laenuportfell ja hoiuste maht, ent kõige selle taustal moodustab laenukahjumite osakaal kogu portfellist 0,56%, kukkudes aastaga 0,32 protsendipunkti ning olles üle 10 korra väiksem Eesti keskmisest.
  "Nordea kasumi mitmekordistumine on tingitud nii stabiilsest tuludekasvust kui ka laenukahjumite vähenemisest, samuti on majanduse stabiliseerudes näha selgelt Nordea klientide aktiivsuse kasvu meie toodete ja teenuste kasutamisel," märkis Nordea Eesti juht Vahur Kraft.
  "See on fantastiline tulemus - Nordea kolmanda kvartali tulemused üllatavad positiivselt peaaegu igas aspektis," kirjutas Jyske Bank Bloombergile.
  Aga kas Nordea aktsia Stockholmi börsil väärib ostmist? Kui vaadata põhiandmeid, siis küsiks, miks pole teil juba neid ostetud. Aktsia kasumi-hinna suhe (P/E 14,2) on täitsa hea ning dividenditootlus on 3,2 protsenti. Analüütikute arvamused on aga jagunenud kolmeks - 10 analüütikud soovitab osta, 9 soovitab hoida ning 7 soovitab müüa. Samas sooviks veidi lisastabiilsust aktsia liikumisel. Lisaks paistab, et panga tulemused on taas kvartaalsel tõusuteel, mistõttu iga uus tulemus (nagu ka viimane) aitab aktsia hinda tõsta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Lauri Läänemets: küpse mõtlemisega ärieliit on hõivamas sotside valimisprogrammi
Sotsiaaldemokraadid peavad tõsiselt peeglisse vaatama, kui meie väärtuste eestkõnelejateks on saamas erakonna asemel riigi ärieliit, kirjutab sotside uueks juhiks kandideeriv Lauri Läänemets.
Sotsiaaldemokraadid peavad tõsiselt peeglisse vaatama, kui meie väärtuste eestkõnelejateks on saamas erakonna asemel riigi ärieliit, kirjutab sotside uueks juhiks kandideeriv Lauri Läänemets.
Tark planeerija kasvab miljonäriks
Oma kodu ostmise soovist ja teiste rahaasjade juhtimisest välja kasvanud investeerimispisik on toonud Kadri Mäsaku sinnamaale, et tal on abikaasaga ligemale miljoni euro suurune investeerimisportfell, mis on toonud mõlemale finantsvabaduse.
Oma kodu ostmise soovist ja teiste rahaasjade juhtimisest välja kasvanud investeerimispisik on toonud Kadri Mäsaku sinnamaale, et tal on abikaasaga ligemale miljoni euro suurune investeerimisportfell, mis on toonud mõlemale finantsvabaduse.
Foxway neelas konkurendi Taanis
Rootsi IT- ja nutiseadmete ringmajandusega tegelev Foxway Group, kelle raskuskese asub Tartus, omandas taanlaste Dansk Computer Center A/S-i.
Rootsi IT- ja nutiseadmete ringmajandusega tegelev Foxway Group, kelle raskuskese asub Tartus, omandas taanlaste Dansk Computer Center A/S-i.
Valitsus kavandab kaugküttele lisatoetust
Sadadesse miljonitesse eurodesse ulatuva energiahindade toetuspaketiga jäeti unarusse kaugküttega majapidamised, mis moodustavad kodudest poole. Nüüd hakkab valitsus tekkinud vajakajäämist lappima.
Sadadesse miljonitesse eurodesse ulatuva energiahindade toetuspaketiga jäeti unarusse kaugküttega majapidamised, mis moodustavad kodudest poole. Nüüd hakkab valitsus tekkinud vajakajäämist lappima.