Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Allhankijad jäävad riigihankest välja

  Oluline muudatus, mida eelnõuga kavandatakse, puudutab alltöövõtjaid. "Planeeritud on radikaalne muudatus ehk alltöövõtjaid puudutav osa kirjutatakse seadusest välja ja alltöövõtjate kohta enam infot küsida ei saa," ütles rahandusministeeriumi riigihangete ja riigiabi osakonna juhtivspetsialist Kadri Teder.
  Tema sõnul leiti, et tegemist on sisutühja ja formaalse sättega, kuna keegi ei sõlmi tegelikult lepinguid ette näiteks viieks aastaks ja seega ei annaks potentsiaalsete alltöövõtjate teadmine hankijale midagi.
  Siin on tegemist ehitusettevõtjate liidu väljapakutud muudatusega, tunnistas liidu juhatuse liige ja NCC Ehituse juht Toomas Aak. "See on kahtlemata mõistlik. Allhankijate nimetamine on nonsenss, kui hange kestab näiteks aasta- poolteist," ütles Aak riigihangete konverentsil. Ta lisas, et selle aja peale ei saa keegi kindel olla, milline allhankija on veel alles ja milline mitte.
  Samuti on peatöövõtjal tulevikus võimalus vahetada alltöövõtjaid täpselt nii palju, kui ta tahab, selgus seaduseelnõu tutvustavast ettekandest. Hankijale jääb aga õigus kirjutada lepingusse parima pakkujaga sisse punkt, mis nõuab alltöövõtjate nimetamist. Tederi sõnul pole see riigihangete vaidlustuskomisjoni arvates ühegi seadusega vastuolus.
  Lisaks sätestab uus seadus, et kohalik omavalitsus ei saa luua jäätmekäitluse alal munitsipaalettevõtet. "Kui Tallinn teeks oma ettevõtte, peaks paljud käitlejad pillid kotti panema ja Taani või sinna, kust nad tulevad, tagasi minema," selgitas Teder. Tema sõnul pärineb idee jäätmekäitlejate liidult.
  Vandeadvokaat Priit Lätt nentis eilsel Addenda OÜ ja advokaadibüroo Glimstedt korraldatud riigihangete konverentsil, et seadus vajab vaid kosmeetilisi muudatusi. "Riigihangete seadus on väga OK seadus. Alati saab paremini, aga minu meelest on see hea," kiitis advokaadibüroo Glimstedt partner Priit Lätt.
  Lätt ütles, et kuigi meedia teravdatud huvi riigihangete vastu võib luua illusiooni, et hankeid on sel aastal vaidlustatud väga palju, näitab statistika vastupidist trendi. "Vaidlustamises oli rekordaasta 2009. Ilmselt mõjutas seda masu," rääkis ta. Tänavu vaidlustuste arv mullust tulemust ei ületa, prognoosis ta.
  Valitsus kiitis riigihangete seaduse muudatuse eilsel istungil heaks ja saatis riigikokku.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
USA aktsiaturud alustasid juulit tõusuga
USA peamised aktsiaindeksid alustasid uut kuud positiivses meeleolus, tõustes üle protsendi eilsest sulgumistasemest kõrgemale.
USA peamised aktsiaindeksid alustasid uut kuud positiivses meeleolus, tõustes üle protsendi eilsest sulgumistasemest kõrgemale.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Raadiohitid: kuidas taltsutada inflatsiooni
Lõppeval nädalal avardasid kuulajate silmaringi raadiosaated inflatsioonist, investeerimisest, OÜtamisest ning turismi olukorrast Ungaris.
Lõppeval nädalal avardasid kuulajate silmaringi raadiosaated inflatsioonist, investeerimisest, OÜtamisest ning turismi olukorrast Ungaris.
Haridusminister Liina Kersna astub ametist tagasi
Riigiprokuratuur alustas kriminaalmenetluse uurimaks möödunud aasta oktoobris sõlmitud kiirtestide hankelepingu sõlmimise asjaolusid. Haridus- ja teadusminister Liina Kersna (Reformierakond)
Riigiprokuratuur alustas kriminaalmenetluse uurimaks möödunud aasta oktoobris sõlmitud kiirtestide hankelepingu sõlmimise asjaolusid. Haridus- ja teadusminister Liina Kersna (Reformierakond)

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.