Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Exxoni aasta: kasum kasvas III kvartalis 55%

  Täna avalikustas kolmanda kvartali majandustulemused maailma suurimaks ettevõtteks tituleeritud Exxon Mobil Corp. Üha suurenev kütuse- ja energiavajadus kasvatas Exxoni kolme kuu kasumi kuue aasta suurimaks.

  Võrreldes konkurendi BP-ga on tänavune aasta Exxoni jaoks olnud suurepärane. Hommikul avaldatud raporti kohaselt tegi ettevõte kolmandas kvartalis kuue aasta kasumirekordi. Kasum kasvas 4,73 miljardilt dollarilt 7,35 miljardi dollarini, aktsia kohta suurenes tulu 98 sendilt 1,44 dollarini.
  Sel aastal on kütusevajadus kasvanud enam kui 2,2 protsenti. Exxon on oma tootmist suurendanud 21 protsenti, mis on võrdne 4,45 miljoni barreliga päevas. Viimati tootis ettevõte nii palju 2006. aasta alguses. Barclay Capitali avaldatud raporti kohaselt tarbivad tänavu mootorsõidukid, rongid ja lennukid seal hulgas, iga 33 minutiga ühe supertankeri täie kütust.
  „Exxon on juba pikemat aega tootnud rohkem kütust ja gaasi kui teised antud sektori ettevõtted ja sellest tulenevalt on nii suured kasumimarginaalid suurepärane uudis,” teatas Petroleum & Resources Corp investor Bloombergile, „paljudele tuli see kindlasti suure üllatusena.”
  Exxon Mobil tegevjuhi sõnul kulutab ettevõte igal päeval 77 miljonit dollarit, et suurendada bensiini, diiselkütuse ja gaasi tootmist. Tänavu keskendub firma uutele puurkaevudele Kandas, Kalifornias ja Texases. Kõrvale on jäetud Uus-Meremaa ja Gaana projektid.
  Ettevõtte juhtkonna sõnul on selles kvartalis firma käive kasvanud 95,3 miljardi dollarini 816 protsenti), kasum kütuse ja gaasi müügist on tõusnud 36 protsenti 5,47 miljardi dollarini.
  Toornafta ja kütuse hinna vahe suurenemine on kolmekordistanud naftatöötlemistehaste kasumi 1,16 miljardi dollarini. Keemiasektoris on kasvanud kasumimarginaalid 40 protsenti 1,23 miljardi dollarini.
  Exxon on sel aastal tagasi ostnud 3,3 miljardi dollari eest aktsiaid, tegevjuhi sõnul plaanitakse neljandas kvartalis teha veel 5 miljardi dollari eest tagasiostutehinguid.
  Täna on Exxoni aktsia läbi teinud protsendise kasvu, ostuhind tund enne börsi sulgemist on 66,34 dollarit aktsia kohta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Ökonomist: kiire hinnatõus on hakanud tarbimist piirama
Vahe hindade ja sissetulekute vahel käriseb järjest suuremaks, kirjutab Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Vahe hindade ja sissetulekute vahel käriseb järjest suuremaks, kirjutab Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Modera kasvatas poole aastaga müüki 60%
Automüügitarkvara tootev Eesti ettevõte Modera kasvatas selle aasta esimesel poolel müüki 60%, ettevõtte tulu ulatus 654 846 euroni.
Automüügitarkvara tootev Eesti ettevõte Modera kasvatas selle aasta esimesel poolel müüki 60%, ettevõtte tulu ulatus 654 846 euroni.
Nelja Eesti juhi teed tippu - kriisiloits, ettemääratus ja õpetaja võimendus
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Riigikogu ratifitseeris Soome ja Rootsi ühinemise NATOga
Riigikogu võttis erakorralisel istungjärgul vastu seaduse, millega kiitis heaks Soome ja Rootsi ühinemist käsitlevad Põhja-Atlandi lepingu protokollid.
Riigikogu võttis erakorralisel istungjärgul vastu seaduse, millega kiitis heaks Soome ja Rootsi ühinemist käsitlevad Põhja-Atlandi lepingu protokollid.
Soome landitootja koondab Pärnus 35 töötajat Sõda ja sanktsioonid tekitavad ebakindlust
Landitootja Rapala Eesti AS, mis kuulub Helsingi börsil noteeritud Rapala kontserni, koondab töötukassa andmetel 35 inimest.
Landitootja Rapala Eesti AS, mis kuulub Helsingi börsil noteeritud Rapala kontserni, koondab töötukassa andmetel 35 inimest.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.