Katre Pilvinski • 30. oktoober 2010 kell 9:20

Regio autod salvestavad Eestis tänavavaateid

Aktsiaselts Regio alustas Streetview tehnoloogia katsetamist Eesti tänavail ning edu korral võidakse seda materjali tulevikus kasutama hakata ka Google'i Streetview veebilehel, kus näeb netikaardil reaalset keskkonda.

Regio katsetab tänavavaate tehnoloogiaga varustatud autodega Eestimaa jäädvustamist, vahendas "Aktuaalne kaamera". Tehnoloogia on laenutatud Google'ilt ja pildid lähevad ka nende valdusesse.

"Siis, kui ilmad lähevad ilusaks, umbes maikuus järgmine aasta, sõidame turistidele olulisemad ja huvitavamad kohad Eestis läbi. Vaatamisväärsused, põhimaanteed kindlasti ja siis tõenäoliselt hakkab neid pilte kasutama Streetview rakendus," rääkisASi Regio müügijuht Tanel Ilves.

Regio ise soovib selle ettevõtmisega täiendada oma olemasolevaid kaarte, pildile jäänud inimeste näod ning autonumbrid hägustatakse ning kõik Regio tegevused on kooskõlastatud andmekaitseinspektsiooniga.

 

Hetkel kuum