Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börs: Positiivsed uudised kergitavad aktsiaturge

  Ühendriikide aktsiaturud on täna lõunaks näidanud peamiselt kasvutrende. Nõrk dollar  ja head uudised nii USAst kui Hiinast muudavad investoreid optimistlikumaks tuleviku suhtes.

  Dollari ja aktsiaturgude vahel on viimasel ajal tekkinud vastupidine seos: kui dollari väärtus langeb, tõusevad aktsiaturud ja dollari tugevnemisega on aktsiaturud punased. Seda ilmestab ka tänane päev. Jänkide valuuta nõrgenemine ja oodatust suurem tööstustoodangu kasv nii Hiinas ja USAs lükkasid novembri esimesel kauplemispäeval börsidele hoo sisse.
  „On hea näha, et positiivsetele uudistele reageerivad aktsiaturud kasvuga, kuid investorite ootused ei pruugi kauaks püsima jääda. Tundub, et kahe hea uudise taustal unustatakse kõik muu. Pole ime kui kolmapäeval on börsidel näha müügitrende” teatas Reutersile Haverford Trusti investor Henry Smith.
  Kõikide ootuste kohaselt peaks Föderaalreserv kolmapäeval avalikustama uue abipaketi majanduse elavdamiseks. Samuti on tõenäoline, et sel nädalal toimuvad vahevalimised võidab vabariiklaste partei, mis tähendaks kursimuutust rahapoliitikas.
  Suur osa analüütikud usuvad, Föderaalreserv plaanib lähikuudel osta 500 miljardi dollari eest võlakirju ning hiljem süstida majandusse iga kuu 100 miljardit dollarit.
  Peamiselt on täna kasvutrende näha energeetika- ja tööstussektoris. Caterpillari aktsia on lõunaks kasvanud 1,34 protsenti, kütusetootja Exxoni aktsia on plussis 0,96 protsenti.
  Samuti on täna kallimaks kaubeldud Inteli aktsia (+2,3 protsenti) ja Hewlet-Pacakard (+1,52 protsenti)
  Toornafta hind on börsipäeva esimeses pooles kasvanud 2,48 protsenti ning kulla hind on kukkunud 0,37 protsenti.
  Ühendriikide peamised börsiindeksid on lõunaks rohelised, Dow Jones +0,42 protsenti, Nasdaq +0,12 protsenti ja S&P500 on suurenenud 0,34 protsenti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Keskpanga protokoll rahustas USA aktsiaturud kergelt kerkima
Täna avaldatud Föderaalreservi viimase istungi protokollist nähtub, et Ühendriikide keskpank kavatseb inflatsiooniga vihast võitlust jätkata – see rahustas aktsiaturge niivõrd, et nood sulgusid kerges plussis.
Täna avaldatud Föderaalreservi viimase istungi protokollist nähtub, et Ühendriikide keskpank kavatseb inflatsiooniga vihast võitlust jätkata – see rahustas aktsiaturge niivõrd, et nood sulgusid kerges plussis.
Nelja Eesti juhi teed tippu - kriisiloits, ettemääratus ja õpetaja võimendus
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Riigikogu ratifitseeris Soome ja Rootsi ühinemise NATOga
Riigikogu võttis erakorralisel istungjärgul vastu seaduse, millega kiitis heaks Soome ja Rootsi ühinemist käsitlevad Põhja-Atlandi lepingu protokollid.
Riigikogu võttis erakorralisel istungjärgul vastu seaduse, millega kiitis heaks Soome ja Rootsi ühinemist käsitlevad Põhja-Atlandi lepingu protokollid.
Eesti suurendab kaitseväe sõjaaja koosseisu veerandi võrra
Eesti kaitsevägi hakkab lähiaastail välja õpetama veel 10 000 reservväelast, kes sõja puhkemise korral määrataks maakaitse üksustesse.
Eesti kaitsevägi hakkab lähiaastail välja õpetama veel 10 000 reservväelast, kes sõja puhkemise korral määrataks maakaitse üksustesse.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.