• Jaga lugu:

  Jorma Ollila tulud kängusid

  Aastal 2009 Soomes kõige enam tööga teenitud tulu saanute esikolmikus on Nokia ja Shelli juhatuse esimees Jorma Ollila, Nokia endine tegevdirektor Olli-Pekka Kallasvuo ja Fortumi endine tegevjuht Mikael Lilius, kirjutab Helsingin Sanomat.

  Ollila teenis peaaegu 6,1 miljonit eurot, samas kui aasta varem oli Ollila teenistus veel 7,8 miljonit eurot. Ollila kapitalitulu oli 221 941 eurot. Nokia endise tegevjuhi Olli-Pekka Kallasvuo töötasu seevastu eelmisel aastal veidi tõusis, tõustes veidi üle 4,7 miljoni euro. Aastal 2008 oli Kallasvuo töötasu 4,3 miljonit eurot.
  Nimekirjas kolmandal kohal oleva Fortumi eksjuhi Mikael Liliuse töötasu oli eelmisel aastal 2,7 miljonit eurot.
  Järgnevad masinaehitaja Kone tegevjuht Matti Alahuhta, kes teenis 2,2 miljonit eurot, Nokia endine juhatuse liige Simon Bedersford-Wylie ja Outotecini tegevjuht Tapani Järvinen, kes teenisid mõlemad umbes 2 miljonit eurot.
  METSÄLIITTO Grupi juhatuse esimees Kari Jordani teenis 1,9 miljonit eurot ja Nokia traadita teenuste osakonna direktor Anssi Vanjoki 1,8 miljonit eurot.
  Esikümne lõpetavad aastal 1983 sündinud pokkerimängija Ilari Sahamies ja UPMi tegevdirektor Jussi Pesonen, kes teenisid maksustatavat tööst saadud tulu vastavalt  1 730 000 ja 1,7 miljonit eurot.
  Autor: Katri Soe-Surén
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Börs: Nasdaq ja S&P 500 jõudsid uute rekorditeni
Nasdaqi ja Standard & Poor’s 500 indeksid tõusid neljapäeval uute rekorditeni, millele aitasid kaasa börsifirmade tugevad tulemused ning USA töötu abiraha taotlejate arvu langus, vahendab Reuters.
Nasdaqi ja Standard & Poor’s 500 indeksid tõusid neljapäeval uute rekorditeni, millele aitasid kaasa börsifirmade tugevad tulemused ning USA töötu abiraha taotlejate arvu langus, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.