Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eestlane on valmis pensioniga riskima

  Peaaegu kolm neljandikku otsustas progressiivse fondi kasuks ja 15 protsenti valis agressiivse pensionifondi. "Ma usun, et see trend jätkub. Inimesed muutuvad teadlikumaks, samuti kasvavad summad, mis neil II sambas on, mis omakorda muudab tähtsamaks selle, kelle juhtimise alla see raha anda ning milline strateegia valida," sõnas LHV Varahalduse juht Mihkel Oja.
  Nordea Pensionsi juhatuse esimees Angelika Tagel sõnas, et märkimisväärne osa pensionifondide vahetajatest on just nooremad kliendid, kellel on pensionieani rohkem aega. "Selliste klientide jaoks tavaliselt ongi suurema aktsiaosakaaluga fondid sobivam investeerimisstrateegia," sõnas Tagel.
  Kõige rohkem haaras uusi kliente agressiivset reklaamikampaaniat teinud LHV. Oja oli veendunud, et LHV edu võtmeks olid nende kõrged tootlused. "Kui see sama põhjus ümber pöörata, siis saab ilmselt seletuse, miks suurimad pensionifondid kliente kaotasid," rääkis Oja.
  Kuigi Swedbanki möödunud aasta uustulnukas, agressiivne pensionifond kujunes turul popimaks, võib Swedbanki siiski pidada suurimaks kliendikaotajaks. "Pensionifondide turul on konkurents tihedamaks muutunud, mis on toonud kaasa varasemast agressiivsema fondide müügi," rääkis Swedbank Investeerimisfondid ASi juhatuse esimees Agnes Makk.
  Maki sõnul on loogiline, et Swedbankil kui kõige suuremal pensionivarade valitsejal on suurimad kogujate liikumised.
  Makk lisas, et teiste agressiivne turundus on neile isegi kasu toonud. "Me ei ole oma pakkumist klientidele peale surunud, kuid turuosaliste agressiivne müügikäitumine on toonud kaasa ka kasu, sest inimesi huvitab üha rohkem nende pensionifondi tootluse taga olev sisu," sõnas Makk.
  Tagel kommenteeris Swedbanki klientide ülejooksmist ühe lausega: "Eks finantskriis ja selle tagajärjed pensionifondides on inimestel veel hästi meeles."
  Noor üllatusesineja Nordea sõtkus suurima jälje pensionifondi turule - Nordea II pensionisamba klientide arv kasvas üle 60 protsenti.
  Nordea edu on Oja sõnul seotud tema noore eaga. "Nordea pensionifondid alustasid pakkumist alles kaks aastat tagasi ning nende kliendibaas on üsna väike. See tähendab, et pole palju kliente, kes sealt lahkuda saaks, ning klientide koguarvu kasvatamine ei tohiks keeruline olla," lausus Oja.
  Tageli hinnangul on Nordea kliendibaas suurendanud tänu kõrgele tootlusele ning heale fondivalitsemisele. Samas nentis ka Tagel, et Nordea vähendab järgmisel aastal ainsana pensionifondide tasusid.
  Autor: Katariina Krjutshkova
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Raadiohitid: kuidas taltsutada inflatsiooni
Lõppeval nädalal avardasid kuulajate silmaringi raadiosaated inflatsioonist, investeerimisest, OÜtamisest ning turismi olukorrast Ungaris.
Lõppeval nädalal avardasid kuulajate silmaringi raadiosaated inflatsioonist, investeerimisest, OÜtamisest ning turismi olukorrast Ungaris.
Raadiohommikus: kuumast suvest ja taasterahastust
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.