Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Baltika kehv tulemus kiskus aktsiat allapoole

  "Absoluutselt! Ütleme nii, et see on täiesti normaalne trend, mis näha on," kinnitas Baltika väikeaktsionär Illimar Paul, et usku on tal ettevõttesse kindlasti. "Kõige olulisem on, et müügimaht jätkaks kasvamist. See, mis mina välja lugesin, on see, et võrreldavate pindade müügimahud 2009. aastaga võrreldes kasvavad," rääkis Paul.
  Paul rõhutas, et kahjumist ei tulda välja üleöö ja seda eriti juhul, kui kahjumis ollakse oldud kaheksa järjestikust kvartalit. "Mina arvan, et need, kes paanikas müüma tormasid…noh, keegi ostis tänagi väga mõistliku hinnaga aktsiaid," ütles väikeinvestor.
  Ta oli väga optimistlik ja nentis, et pole vähimatki põhjust muretsemiseks. "Kui vaadata kolme aasta trendijoont, on asi ikkagi tõusvas joones. See, et mingi hammas vahepeal sisse tuleb, on täiesti mõistetav. Imelik, kui ei tuleks," rääkis ta.
  Paul kinnitas, et aktsiaid ta praegu juurde ei osta, kuna vaba raha selleks pole.
  34,3 miljoni kroonist kahjumit ta aga suureks ei nimetaks. "Kõik, mis on tehtud, on tehtud õigesti. Firmale peale vaadates olen igati rahul selle tulemusega, mis kolmanda kvartali kohta avaldati," ütles ta.
  "Baltikasse on sisenenud tark ja pikaajaline raha. Loodan, et omanikud ja juhid leiavad juhtimises arendamise ja parandamise kohti," oli optimistlik ka oma ettevõtte Gamma Holding kaudu aktsiaid omav Arvo Nõges. Tema peamised ootused ongi seotud ettevõtte tugevate omanikega, kuid juhtkond ei ole tema arvates kriisiga piisavalt hästi toime tulnud. "Selline kahjum oli natuke üllatav," kommenteeris aktsionär.
  Baltika aktsia on tema Nõgese sõnul olnud emotsionaalne aktsia, mis on saanud nii põhjendamatut kui ka põhjendatud allamüüki.
  East Capital Exploreri tegevjuht Gert Tiivas ütles, et Baltika tegeleb uue majanduskeskkonnaga kohanemisega, et jõuda kasumisse, ja on selle poole teel.
  Äripäeva börsianalüütik Raivo Sormunen kirjutas, et suvel Baltikasse tehtud 106 miljoni kroonine likviidsussüst on hakanud sulama. Tiivas ütles Sormuneni kommentaari kohta, et tema ei tea, miks nii kirjutati. "Kui juuni lõpus oli aktsiaemissioon, siis loomulikult tuli raha juude ja siis loomulikult läheb omakapitalis vara veidi vähemaks. Mis seal imelikku on?"
  Baltika avaldas eile kolmanda kvartali väga suure kahjuminumbri, mis hirmutas tõenäoliselt paljud investorid ära.
  Rõivakaubanduskontsern teenis kolmandas kvartalis 34,3 miljonit krooni kahjumit, mis on 5 miljoni krooni võrra halvem isegi eelmise aasta tulemist.
  Suvel kolme suure investeerimisfondi Baltikasse tehtud 106 miljoni kroonine likviidsussüst on hakanud taas kiiresti sulama. Kui juuni lõpus kasvas Baltika omakapitali osakaal varade kogumahus 35,4 protsendini, siis kolme kuuga on vajunud suhe 30,9 protsendini. Kuna kindlaid paranemise märke kaheksa kvartalit järjest suurt kahjumit (kokku 282 miljonit krooni) teeninud ettevõtte aruannetes näha ei ole, siis pean praegu Baltika aktsia ostjaid "lotopileti" omanikeks.
  Minu hinnangul sõltub Baltika tulevik eelkõige sellest, kuivõrd tal õnnestub pankadega laenutähtaegu pikemaks rääkida ning kas suured fondid on nõus vajadusel Baltikasse lisaraha süstima.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Vastulause: tarneahelate ümberkujundamisega seotud väljakutseid maksab tõsiselt võtta
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Esmaspäeval peatab börs LHV aktsiatega kauplemise
Seoses LHV aktsiate jagunemisega peatab Tallinna börs esmaspäeval nendega kauplemise ning uuesti avanemisest teatab börs eraldi.
Seoses LHV aktsiate jagunemisega peatab Tallinna börs esmaspäeval nendega kauplemise ning uuesti avanemisest teatab börs eraldi.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Raadiohommikus: kuumast suvest ja taasterahastust
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Raadiohommikus: autode hinnaralli jätkub, kuid asi pole tarnetes
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.