• Jaga lugu:

  Tallinnas tuleb ülipõnev börsipäev

  Täna tõotab Tallinna börsil tulla väga huvitav börsipäev, kuna investorid saavad reageerida kahe börsifirma majandustulemustele.

  Eile õhtul avaldas oma 34,3 miljoni kroonise III kvartali kahjuminumbri Baltika, mis oli kordades suurem LHV analüütikute kahjumiprognoosist ning jäi alla koguni 2009. aasta sama kvartali tulemustele.
  Viimase kaheksa kvartaliga on kahjumit tiksunud Baltikale kokku 282 miljonit krooni ning investorid on kasumi ootamisest paraku üsna väsinud.Karta võib, et täna reageerib turg tulemustele vägagi valuliselt.
  Samas teatas täna varahommikul elektriseadmete tootja Harju Elekter, et teenis viimases kvartalis 13,3 miljoni kroonise kasuminumbri, mida on 2,2 korda enam kui aasta eest ning mis on üldse viimase üheksa kvartali suurim kasuminumber.
  Lisaks sellele näitas Harju Elekter ka käibe 44% paranemist.
  Ülikiire kasvu juures tuleb arvestada, et Harju Elektri viimase kaheteist kuu jooksev kasum (37,2 miljonit krooni), annab aktsia P/E (hinna/tulu) suhteks 17,3, mille pealt võiks oletada, et investorid arvestasidki tulemuste märkimisväärse paranemisega.
  Baltika aktsia lõpetas eile börsil 18,78 kroonil ja Harju Elekter 38,49 kroonil.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Börs: Nasdaq ja S&P 500 jõudsid uute rekorditeni
Nasdaqi ja Standard & Poor’s 500 indeksid tõusid neljapäeval uute rekorditeni, millele aitasid kaasa börsifirmade tugevad tulemused ning USA töötu abiraha taotlejate arvu langus, vahendab Reuters.
Nasdaqi ja Standard & Poor’s 500 indeksid tõusid neljapäeval uute rekorditeni, millele aitasid kaasa börsifirmade tugevad tulemused ning USA töötu abiraha taotlejate arvu langus, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.