• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Valitsus muutis alkoholi-, tubaka-, kütuse ja elektriaktsiisi seadust

  Täna õhtul valitsuskabineti nõupidamisel jätkunud valitsuse istungil kiitsid ministrid heaks alkoholi-, tubaka-, kütuse- ja elektriaktsiisi seaduse muudatused, millega viiakse Eesti õigusaktid kooskõlla euroliidu tubakadirektiivide muudatustega.

  Seadusemuudatuses täpsustatakse tubakatoodete definitsioone. Uue määratluse kohaselt peab sigari välimine ümbrisleht olema tubakast, mitte sigari värvi paberist. Samuti soovitakse eelnõuga täiendada sigareti definitsiooni sigareti pikkuse määratlusega. Nimetatud muudatusega vähendatakse aktsiisi maksmisest kõrvalehoidumisi.
  Muudatuse kohaselt lubatakse sarnaselt õllele ja kääritatud joogile väiketootjatel pädeva mõõtja tunnistust omamata ja aktsiisi maksmise tagatiseta toota ka veini, kui nende aastane tootmismaht ei ületa 4000 liitrit. Veini ja kääritatud jooki peab kohtlema ühesuguselt, neid loetakse samaväärseteks toodeteks, mida Euroopa Liidus maksustatakse ühesuguse aktsiisimääraga. Veiniks loetakse viinamarjadest toodetud alkohoolset jooki.
  Vastavalt varasemale seadusemuudatusele tõusevad järgmise aasta 1. jaanuarist tubakatoodete aktsiisimäärad. Valitsus otsustas mitte pikendada aktsiisiseaduses sätestatud kolmekuulist üleminekuperioodi, mille jooksul on lubatud müüa vana maksumärgiga tubakatooteid.
  Seaduse jõustumise ajaks on planeeritud 2011. aasta 1. jaanuar.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: börsi uustulnuk, Elisa uus juht ja abilinnapea
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.