• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Olympic üllatas analüütikuid korraliku puhaskasumiga

  Olympic Entertainment Groupi finantsdirektori Kristi Ojakääre sõnul oodatakse kasumlikkuse kasvu jätkumist. "Seda on Olympic tõestanud viimase aasta jooksul jätkuvalt kasvavate tuludega ja paranevate kasuminumbritega kõikidel tegevusturgudel," märkis ta.
  Dividendide taastamisest on veel vara rääkida, lisas Ojakäär.
  Online-kasiino prognoose Olympic Ojakääru sõnul avalikustada ei saa. Selle aasta üheksa kuu ärituludes on internetikasiino osakaal 1,2% ehk ligi miljon eurot.
  Swedbanki Baltimaade aktsiaanalüüsi juht Pertti Rahnel ütles, et Olympicu tulemused ületasid mõnevõrra nende ootusi nii käibe kui ka kasumlikkuse puhul. "Head tulemused kajastavad esmalt paranenud majanduskeskkonda, kuna kasiinode käive on majandustsükli suhtes suhteliselt tundlik," kommenteeris ta. Teisalt on kindlasti ettevõtte efektiivsus märksa kõrgem kui aasta eest, lisas Rahnel.
  Tänavu on Olympic sulgenud neli kasiinot, samuti on kärbitud märgatavalt personali- ja rendikulu ning inventari hoolduskulu.
  LHV analüütik Nils Vaikla ütles, et Olympicu tulemused ületasid nende prognoose kolmandiku võrra. "Kuigi olime kasumi suhtes üsna optimistlikud, suutis ettevõte üllatada korraliku puhaskasumiga," rääkis ta. Käive vastas LHV prognoosidele. Olympicu käive pöördus pärast pikka langusperioodi uuesti kasvule, mis näitab, et kulutused meelelahutusele on Kesk- ja Ida-Euroopa riikides uuesti kasvama hakanud.
  Käibe kasvu poolest paistsid eriti silma Eesti ja Slovakkia turg.
  Väikeaktsionär Ants Promanni sõnul on uudis Olympicu üheksa kvartali suurimast kasumist positiivne, ent aktsiaid juurde ostma see ei pane. "Tegin ostu omal ajal ja praegu tuule järgi otsust ei tee," lisas ta.
  "Enne oli kahjum, nüüd on kasum, järelikult on hästi," hindas tulemust väikeinvestor Rene Ilves. Oleneb asjaoludest, vastas ta küsimusele, kas ostab aktsiaid juurde või mitte.
  Samuti Olympicu aktsiaid omava Jaak Ritso sõnul on alati hea kuulda, kui ettevõttel hästi läheb. "Aktsiaid ostetakse madal-, mitte kõrgseisus," lisas Ritso.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Inbank kaasab uute võlakirjadega lisaraha
AS Inbank alustab täna uute 10 aastase tähtajaga allutatud võlakirjade avalikku pakkumist, teatas Inbank börsiteate vahendusel.
AS Inbank alustab täna uute 10 aastase tähtajaga allutatud võlakirjade avalikku pakkumist, teatas Inbank börsiteate vahendusel.
Raadiohommikus: alternatiivturu IPOmaania
IPOde sadu jätkub – sellest nädalast saab Nasdaq Balti alternatiivturul First North märkida kahe Eesti ettevõtte aktsiaid.
IPOde sadu jätkub – sellest nädalast saab Nasdaq Balti alternatiivturul First North märkida kahe Eesti ettevõtte aktsiaid.
Raadiohommikus: anname 10 000 eurot ühe väärt idee eest
Nädala esimeses Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime pikemalt esmaspäeval algavast arvamuskonkursist Edukas Eesti, mida Äripäev korraldab juba 10. korda. Eesti Gaasi, If Kindlustuse, Ellex Raidla Advokaadibüroo, Forus Grupi, Swedbanki ja Rohetiigri toel aset leidva konkursi võitja pistab tasku 10 000 eurot. Et see summa võita, on vaja kirja panna ja saata üks Eesti elu ja majandust edasi viiv idee arvamusloo vormis.
Nädala esimeses Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime pikemalt esmaspäeval algavast arvamuskonkursist Edukas Eesti, mida Äripäev korraldab juba 10. korda. Eesti Gaasi, If Kindlustuse, Ellex Raidla Advokaadibüroo, Forus Grupi, Swedbanki ja Rohetiigri toel aset leidva konkursi võitja pistab tasku 10 000 eurot. Et see summa võita, on vaja kirja panna ja saata üks Eesti elu ja majandust edasi viiv idee arvamusloo vormis.