Alyona Stadnik • 7. november 2010 kell 21:00

Olympic üllatas analüütikuid korraliku puhaskasumiga

Olympic Entertainment Groupi finantsdirektori Kristi Ojakääre sõnul oodatakse kasumlikkuse kasvu jätkumist. "Seda on Olympic tõestanud viimase aasta jooksul jätkuvalt kasvavate tuludega ja paranevate kasuminumbritega kõikidel tegevusturgudel," märkis ta.

Dividendide taastamisest on veel vara rääkida, lisas Ojakäär.

Online-kasiino prognoose Olympic Ojakääru sõnul avalikustada ei saa. Selle aasta üheksa kuu ärituludes on internetikasiino osakaal 1,2% ehk ligi miljon eurot.

Swedbanki Baltimaade aktsiaanalüüsi juht Pertti Rahnel ütles, et Olympicu tulemused ületasid mõnevõrra nende ootusi nii käibe kui ka kasumlikkuse puhul. "Head tulemused kajastavad esmalt paranenud majanduskeskkonda, kuna kasiinode käive on majandustsükli suhtes suhteliselt tundlik," kommenteeris ta. Teisalt on kindlasti ettevõtte efektiivsus märksa kõrgem kui aasta eest, lisas Rahnel.

Tänavu on Olympic sulgenud neli kasiinot, samuti on kärbitud märgatavalt personali- ja rendikulu ning inventari hoolduskulu.

LHV analüütik Nils Vaikla ütles, et Olympicu tulemused ületasid nende prognoose kolmandiku võrra. "Kuigi olime kasumi suhtes üsna optimistlikud, suutis ettevõte üllatada korraliku puhaskasumiga," rääkis ta. Käive vastas LHV prognoosidele. Olympicu käive pöördus pärast pikka langusperioodi uuesti kasvule, mis näitab, et kulutused meelelahutusele on Kesk- ja Ida-Euroopa riikides uuesti kasvama hakanud.

Käibe kasvu poolest paistsid eriti silma Eesti ja Slovakkia turg.

Väikeaktsionär Ants Promanni sõnul on uudis Olympicu üheksa kvartali suurimast kasumist positiivne, ent aktsiaid juurde ostma see ei pane. "Tegin ostu omal ajal ja praegu tuule järgi otsust ei tee," lisas ta.

"Enne oli kahjum, nüüd on kasum, järelikult on hästi," hindas tulemust väikeinvestor Rene Ilves. Oleneb asjaoludest, vastas ta küsimusele, kas ostab aktsiaid juurde või mitte.

Samuti Olympicu aktsiaid omava Jaak Ritso sõnul on alati hea kuulda, kui ettevõttel hästi läheb. "Aktsiaid ostetakse madal-, mitte kõrgseisus," lisas Ritso.

Hetkel kuum