8. november 2010 kell 6:48

BÖRS: Vastandlikud meeleolud Aasias

Pärast läinudnädalast ülemaailmset aktsiarallit võtsid investorid uue nädala alguses märksa ettevaatlikuma positsiooni.

Aasias oli täna üks peamisi jututeemasid reedel avaldatud USA oktoobrikuu tööturu raport, mis tuli üleootuste hea, kuid investorid soovivad sellest enam tõendusmaterjale jänkide majanduse olukorra hindamiseks.

"Vaatamata reedel avaldatud raportile on Ühendriikide majanduse taastumine endiselt nõrk," ütle Fulbright Securities maakler Francis Lun AP-le. "Läinud nädalal oli globaalne väärtpaberiturg väga tugev ja turud ostsid üle, mistõttu inimesed nüüd kahtlevad ja osad võtavad kasumeid välja."

Komatsu (+4,7%), Honda (+3,3%) ja Sony (1,1%) vedasid Jaapani Nikkei 225 indeksid 1,1% kõrgemale. Tõusjate nimekirjas olid veel Hiina CSI 300 (+0,8%), Lõuna-Korea Kospi (+0,2%) ja Shanghai börs (+1%). Esmaspäevaga kukkusid Hong-Kongi Hang Seng (-0,2%) ja India BSE Sensex 30 (0,4%).

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Hetkel kuum