• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  BÖRS: Vastandlikud meeleolud Aasias

  Pärast läinudnädalast ülemaailmset aktsiarallit võtsid investorid uue nädala alguses märksa ettevaatlikuma positsiooni.

  Aasias oli täna üks peamisi jututeemasid reedel avaldatud USA oktoobrikuu tööturu raport, mis tuli üleootuste hea, kuid investorid soovivad sellest enam tõendusmaterjale jänkide majanduse olukorra hindamiseks.
  "Vaatamata reedel avaldatud raportile on Ühendriikide majanduse taastumine endiselt nõrk," ütle Fulbright Securities maakler Francis Lun AP-le. "Läinud nädalal oli globaalne väärtpaberiturg väga tugev ja turud ostsid üle, mistõttu inimesed nüüd kahtlevad ja osad võtavad kasumeid välja."
  Komatsu (+4,7%), Honda (+3,3%) ja Sony (1,1%) vedasid Jaapani Nikkei 225 indeksid 1,1% kõrgemale. Tõusjate nimekirjas olid veel Hiina CSI 300 (+0,8%), Lõuna-Korea Kospi (+0,2%) ja Shanghai börs (+1%). Esmaspäevaga kukkusid Hong-Kongi Hang Seng (-0,2%) ja India BSE Sensex 30 (0,4%).
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Rapsimine ei aita, olgu alfa või oomega
Ärgem sattugem koroonaviiruse omikroni tüvest paanikasse. Eesmärk ei tohi olla selle lõpuni eemal hoidmine, vaid tüve leviku takistamine, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Ärgem sattugem koroonaviiruse omikroni tüvest paanikasse. Eesmärk ei tohi olla selle lõpuni eemal hoidmine, vaid tüve leviku takistamine, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Koroonaviiruse uus tüvi tirib ka Euroopa aktsiaid allapoole
Euroopa aktsiaturud on täna tublisti langenud ning novembrit ollakse lõpetamas 3protsendilise kukkumisega, vahendab Reuters.
Euroopa aktsiaturud on täna tublisti langenud ning novembrit ollakse lõpetamas 3protsendilise kukkumisega, vahendab Reuters.
Elektrilevi tõstab hindu
Riiklik jaotusvõrguettevõte Elektrilevi tõstab alates 1. märtsist 3 protsenti võrgutasu, see tõuseb 3 sendilt kilovatt tunni eest 3,1 sendile (31,4 eurole megavatt-tunni eest).
Riiklik jaotusvõrguettevõte Elektrilevi tõstab alates 1. märtsist 3 protsenti võrgutasu, see tõuseb 3 sendilt kilovatt tunni eest 3,1 sendile (31,4 eurole megavatt-tunni eest).
Lääne-Viru suurpõllumehe seakasvatuse pankrotipessa jäi 1,22 miljonit eurot
Kohus lõpetas aasta põllumehe tiitliga pärjatud Lääne-Virumaa põllumajandusettevõtja Indrek Klammeri OÜ Kupna Mõis pankrotimenetluse lõpparuande kinnitamisega, seakasvatusega tegelenud ettevõtte võlausaldajatel jäi kokku saamata 1,22 miljonit eurot.
Kohus lõpetas aasta põllumehe tiitliga pärjatud Lääne-Virumaa põllumajandusettevõtja Indrek Klammeri OÜ Kupna Mõis pankrotimenetluse lõpparuande kinnitamisega, seakasvatusega tegelenud ettevõtte võlausaldajatel jäi kokku saamata 1,22 miljonit eurot.