Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vallad kemplevad teede ehituse pärast

  Riigikohtu 28. oktoobri lahend peaks lõpetama vana vaidluse ja looma pooltele selged käitumisreeglid. Vandeadvokaat Alan Biini sõnul peab lahendi kohaselt kohalik omavalitsus soovi korral juba enne detailplaneeringu algatamist sõlmima arendajaga lepingu üldkasutatavate teede, haljasalade ja kommunikatsioonide väljaehitamiseks. Juhul kui kohalik omavalitsus seda ei tee, jääb väljaehitamine kohaliku omavalitsuse mureks, lisas Biin.
  OÜ Agenor juhatuse liige Ülar Teppo on korduvalt vallavalitsusega üritanud rääkida nii advokaadi vahendusel kui ka uuesti kohtu palvel, otsides lahendust.
  "Kõige hullem selle asja juures on see, et tol ajal toimus mingi pingpongi mäng vallavanema Raivo Uukkivi ja abivallavanema Meelis Kasemaa vahel," lausus Teppo.
  Uukkivi andis mõnikord lootust, et minge Kasemaa juurde, et midagi annab ikka kokku leppida, aga asi lõppes sellega, et Kasemaa pani isegi ühe koormava punkti juurde.
  "Meid lihtsalt mõnitati," kurtis Teppo.
  Silberauto ASi turundus- ja klienditeenindusosakonna juhataja Helena Hyldahli sõnul vastab info üldjoontes tõele.
  "Praegu on AS Hõbevara vallaga aktiivsetes läbirääkimistes, et tee rajamise küsimuses mõlemale poolele sobiv kompromiss leida," kommenteeris Hyldahl. "Loomulikult oleks ettevõtjatel kergem, kui sellised asjad tagantjärele teemaks ei tõuseks, kuid oleme kindlad, et suudame koostöös mõistliku lahenduse siiski leida."
  Rae vallavanema Veigo Gutmanni sõnul algab probleem planeeringu kehtestamise staadiumis, mitte et kehtestatakse planeering ja vald hakkab nõudma mingite kohustuste täitmist. "Arendaja ei ole nõus võtma kohustusi näiteks võrkude rajamisel ja siis tekivad probleemid," kommenteeris Gutmann. "Nüüd enne planeeringut ei algatagi, kui ettevõtja on kirjutanud oma nõusoleku, et ta neid kohustused täidab."
  Selveri juhi Andres Heinveri sõnul on omavalitsustega suhtlemine osa iga kaupluse avamise protsessist. "Oleme juba arvestanud, et bürokraatiat on palju ja kokkuleppele jõudmine nõuab aega," kommenteeris Heinver. Seni pole Selveril ükski kauplus omavalitsuste nõudmiste tõttu avamata jäänud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Investeerimisplatvormi juht: rikkusest pole kasu, kui meil planeeti enam pole
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
Soomlastelt Mandatumi ostnud Invalda siseneb Eesti turule
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.