• Jaga lugu:

  Vain: oleneb, mis tooniga mind guruks nimetatakse

  Algul meelitas, vahepeal häiris ja praegu ei sega ega rõõmusta, kui mind Eesti koolitusguruks nimetatakse, tunnistas Peep Vain. 

  „Küllap sõltub see ka sellest, mis tooniga seda öeldakse,“ lisas Vain. „Kõige tabavam nimetus minu puhul on vist siiski kõige tavalisem - koolitaja. Mul endal on hea meel, et mulle jätkuvalt meeldib mu töö – koolitamine.“
  Täna 13 aastat tagasi asutas Peep Vain koolitusfirma OÜ Vain SMD, mis alates 9. juunist 2004 kannab ärinime OÜ Vain & Partnerid.
  Vain ei oska täpset arvu öelda, kui palju inimesi ja firmasid on nende aastate jooksul tema firma koolitustel osalenud. „Mingist hetkest alates pole enam kokku lugenud, kuid usun, et  inimesi on osalenud 30 000 kandis ja firmasid, keda oleme koolitanud, on vast 1000 ringis,“ lausus Vain.
  Tema sõnul võib nende aastate jooksul täheldada koolitusturul mitmeid muudatusi. „Tõusu ajal koolitati järjest rohkem ja teinekord ka ilma otsese vajaduseta,“ rääkis Vain. „Masu ajal on firmad palju kokkuhoidlikumad, vahest isegi liiga. Meie oleme viimase paar aastaga järjest enam läinud koos klientidega äriliste (juur)probleemide kallale, selle asemel, et lihtsalt oskusi või hoiakuid koolitada. Ehk siis märksõnaks on koolituse ja konsultatsiooni kombinatsioon.“
  Oma firmas on Vain enda sõnul järjest rohkem kultiveerinud isikliku ja isiksusliku arengu teemasid ning seda eelkõige just suurtes gruppides. „Äri- ja müügikoolitustele mõeldes tulevad esimese asjana pähe igast konkreetsest kliendist lähtuv põhjalik ettevalmistus ja tehtud töö kliendi jaoks sobitamine,“ ütles Vain.
  Üks Peep Vainu tipphetki oli kahtlemata 6. septembril 2002. aastal, kui ta viis läbi seni suurima koolituse Eestis: Saku Suurhallis osales korraga 3198 inimest.
  Vainu kinnitusel tal otsest plaani see rekord lüüa pole. „Sellise asja korraldamine ja ületamine eeldab selget eesmärki ja põhjust,“ põhjendas ta. „Pärast seda suurüritust olen teinud 200-300 inimese koolitusi ning see trend on viimase seitsme aasta jooksul hästi toiminud.“
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Personalijuht: ainult kaugtöö toob negatiivsed tagajärjed
See, et valdav osa ettevõtetest tuli kriisi ajal kaugtöö režiimiga edukalt toime, ei tähenda, et see ongi ideaalne töömuster, pigem soovitan kaug- ja kontoritööd kombineerivaid hübriidlahendusi, kirjutab kaugtöö tegija märgise pälvinud Finestmedia personalijuht Pille-Riin Pillav.
See, et valdav osa ettevõtetest tuli kriisi ajal kaugtöö režiimiga edukalt toime, ei tähenda, et see ongi ideaalne töömuster, pigem soovitan kaug- ja kontoritööd kombineerivaid hübriidlahendusi, kirjutab kaugtöö tegija märgise pälvinud Finestmedia personalijuht Pille-Riin Pillav.
Euroopa aktsiaturud tõusid uue rekordini
Börsifirmade tugevad tulemused aitasid viia Euroopa aktsiaturud uute rekorditeni, vahendab Reuters.
Börsifirmade tugevad tulemused aitasid viia Euroopa aktsiaturud uute rekorditeni, vahendab Reuters.
Rootsist ähvardab tsemendikriis
Rootsit ähvardab tsemendikriis ja halvimal juhul mõjutab see 170 000 inimese töökohti, kirjutab Kauppalehti.
Rootsit ähvardab tsemendikriis ja halvimal juhul mõjutab see 170 000 inimese töökohti, kirjutab Kauppalehti.
Kantsler Priskel tuleb ametist lahkuda
Nädal pärast peaministri mõista andmist, et sotsiaalministeeriumi juhtkonnas tuleb teha muutusi, teatasid ministeeriumi ministrid, et lahkuda tuleb kantsleril.
Nädal pärast peaministri mõista andmist, et sotsiaalministeeriumi juhtkonnas tuleb teha muutusi, teatasid ministeeriumi ministrid, et lahkuda tuleb kantsleril.