Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vain: oleneb, mis tooniga mind guruks nimetatakse

  Algul meelitas, vahepeal häiris ja praegu ei sega ega rõõmusta, kui mind Eesti koolitusguruks nimetatakse, tunnistas Peep Vain. 

  „Küllap sõltub see ka sellest, mis tooniga seda öeldakse,“ lisas Vain. „Kõige tabavam nimetus minu puhul on vist siiski kõige tavalisem - koolitaja. Mul endal on hea meel, et mulle jätkuvalt meeldib mu töö – koolitamine.“
  Täna 13 aastat tagasi asutas Peep Vain koolitusfirma OÜ Vain SMD, mis alates 9. juunist 2004 kannab ärinime OÜ Vain & Partnerid.
  Vain ei oska täpset arvu öelda, kui palju inimesi ja firmasid on nende aastate jooksul tema firma koolitustel osalenud. „Mingist hetkest alates pole enam kokku lugenud, kuid usun, et  inimesi on osalenud 30 000 kandis ja firmasid, keda oleme koolitanud, on vast 1000 ringis,“ lausus Vain.
  Tema sõnul võib nende aastate jooksul täheldada koolitusturul mitmeid muudatusi. „Tõusu ajal koolitati järjest rohkem ja teinekord ka ilma otsese vajaduseta,“ rääkis Vain. „Masu ajal on firmad palju kokkuhoidlikumad, vahest isegi liiga. Meie oleme viimase paar aastaga järjest enam läinud koos klientidega äriliste (juur)probleemide kallale, selle asemel, et lihtsalt oskusi või hoiakuid koolitada. Ehk siis märksõnaks on koolituse ja konsultatsiooni kombinatsioon.“
  Oma firmas on Vain enda sõnul järjest rohkem kultiveerinud isikliku ja isiksusliku arengu teemasid ning seda eelkõige just suurtes gruppides. „Äri- ja müügikoolitustele mõeldes tulevad esimese asjana pähe igast konkreetsest kliendist lähtuv põhjalik ettevalmistus ja tehtud töö kliendi jaoks sobitamine,“ ütles Vain.
  Üks Peep Vainu tipphetki oli kahtlemata 6. septembril 2002. aastal, kui ta viis läbi seni suurima koolituse Eestis: Saku Suurhallis osales korraga 3198 inimest.
  Vainu kinnitusel tal otsest plaani see rekord lüüa pole. „Sellise asja korraldamine ja ületamine eeldab selget eesmärki ja põhjust,“ põhjendas ta. „Pärast seda suurüritust olen teinud 200-300 inimese koolitusi ning see trend on viimase seitsme aasta jooksul hästi toiminud.“
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Keskpanga protokoll rahustas USA aktsiaturud kergelt kerkima
Täna avaldatud Föderaalreservi viimase istungi protokollist nähtub, et Ühendriikide keskpank kavatseb inflatsiooniga vihast võitlust jätkata – see rahustas aktsiaturge niivõrd, et nood sulgusid kerges plussis.
Täna avaldatud Föderaalreservi viimase istungi protokollist nähtub, et Ühendriikide keskpank kavatseb inflatsiooniga vihast võitlust jätkata – see rahustas aktsiaturge niivõrd, et nood sulgusid kerges plussis.
Nelja Eesti juhi teed tippu - kriisiloits, ettemääratus ja õpetaja võimendus
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Riigikogu ratifitseeris Soome ja Rootsi ühinemise NATOga
Riigikogu võttis erakorralisel istungjärgul vastu seaduse, millega kiitis heaks Soome ja Rootsi ühinemist käsitlevad Põhja-Atlandi lepingu protokollid.
Riigikogu võttis erakorralisel istungjärgul vastu seaduse, millega kiitis heaks Soome ja Rootsi ühinemist käsitlevad Põhja-Atlandi lepingu protokollid.
Eesti suurendab kaitseväe sõjaaja koosseisu veerandi võrra
Eesti kaitsevägi hakkab lähiaastail välja õpetama veel 10 000 reservväelast, kes sõja puhkemise korral määrataks maakaitse üksustesse.
Eesti kaitsevägi hakkab lähiaastail välja õpetama veel 10 000 reservväelast, kes sõja puhkemise korral määrataks maakaitse üksustesse.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.