Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vallavanem: kui keegi takkajärgi haugub, siis me teda ei kuula

  Ehkki meie vald pole vastu võtnud riigihangete korraldamise korda, tegutseme vastavalt riigihanke seadusele ja võtame konkureerivad pakkumised ka siis, kui hange jääb alla piirmäära, ütles Gotmans.
  "Omavalitsused peaksid vastava määruse vastu võtma, sest oleks parem tõesti, kui kõik saaksid üheselt aru ja kõik oleks määruses kirjas," tunnistas Gotmans.
  Gotmansi kinnitusel on Haanja vallas teatud asjad hangetega seoses reguleeritud vallavara kasutamise ja käsutamise korras.
  Tamsalu vallavanem Toomas Uudeberg ütles, et kui hankekonkurssi ei korralda, siis on igaühel õigus teda terroriseerida küsimustega, miks sai töö see või teine, selline lihtsalt on avaliku teenistuse võlu.
  "Ja tihti öeldakse siis ka, et tema oleks teinud odavamalt," jätkas Uudeberg. "Konkursiga me anname võimaluse teha odavamalt. Ja kui keegi pärast haugub, siis ma ei kuula teda."
  Uudebergi andmeil vallas praegu ühtki konkurssi ei käi. "Aga hiljuti oli meil siin üks väike teeremondi konkurss ja ehkki töö jäi umbes 40 000 krooni piirimaile ehk alla piirsumma, võtsime ikkagi erinevaid pakkumisi," rääkis Uudeberg. "Me ei läinud kellelegi juurde ega öelnud, et hea sõber, tee ära. Võtsime kolm konkureerivat pakkumist ja odavamaga tegime ära," ütles ta.
  Audru vallavanema Margus Joonase sõnul paneb riigihangete korraldamise määrus mänguruumi paika. "Et avalikkus teaks, mis reeglite järgi vallas mängitakse," lisas Joonas. "Endal lihtsam ja teised teavad, et selles vallas käivad asjad õiguspäraselt." Määrus riigihangete korraldamise kohta on üleval valla kodulehel.
  "Loomulikult annab riigihangete korraldamise kord meile ka kõige parema hinna," rõhutas Saue vallavanem Andres Laisk. "Ei ole ohtu, et eelistatakse kõrget hinda. Ka väiksemate tehingute puhul."
  Saue vallavalitsus võttis määruse "Riigihangete korraldamise kord" vastu 8. aprill 2008. aastal. "Määrus on üleval meie kodulehel," lisas Laisk. "Kuna tegu on vallavalitsuse määrusega, ei ole seda vaja Riigi Teatajas avaldada. Riigi Teatajasse lähevad üles volikogu määrused."
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Investeerimisplatvormi juht: rikkusest pole kasu, kui meil planeeti enam pole
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
Soomlastelt Mandatumi ostnud Invalda siseneb Eesti turule
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.