Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börs: USA otsib suunda

  Nädala esimesel kauplemispäeva esimeses pooles oli Ühendriikide aktsiaturul näha tõusutrende. Oodatust parem jaemüügi kasv ning Caterpillari ostutehing lükkasid esmaspäeva hommikul Wall Streetile hoo sisse. Päeva lõpuks siiski optimism vaibus kuna riiklike võlakirjade hinnad langesid.

  Ühendriikides on suurenenud huvi autode vastu, seda näitavad nii autotootjate edukad kolmandad kvartalid kui ka hommikune jaemüügi raport. Avaldatu kohaselt kerkisid ameeriklaste kulutused oktoobris 1,2 protsenti. Jaemüügi vedas üles autoturg, sest kui jätta see välja siis kasvas jaemüük oktoobris vaid 0,4 protsenti. Raportist lõikas kasu Fordi aktsia, mis päeva lõpuks kaubeldi 4,29 protsenti kallimaks, sulgemishinnaga 17 dollarit.
  Maailma suurim ehitusseadmete tootja Caterpillar teatas täna, et ostab 7,6 miljardi dollari eest kaevandusseadmetetootja Bucyrus Internationali aktsiad. Ettevõte pakub aktsiate eest 33,85 dollarit enam kui reedene sulgemishind. Päeva lõpuks kasvas Bucyruse aktsia 28,99 protsenti 89,8 dollarini, Caterpillari aktsia 0,96 protsenti 81,82 dollarini.
  Päeva teises pooles kiirelt langema hakanud aktsiaturuga kukkusid ka nafta ja kuld. Toornafta langes õhtuks 0,26 protsenti 84,67 dollarini ning kulla hind kukkus 0,51 protsenti 1 359 dollarini.
  Täna börsiindeksitest ainsana jäi plussi Dow Jones, mille skoor kerkis 0,09 protsenti 11 202 punkitni. Nasdaq kukkus 0,17 protsenti 2514 punktini ja S&P500 kukkus 0,12  protsenti 1198 punktini.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Investeerimisplatvormi juht: rikkusest pole kasu, kui meil planeeti enam pole
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
Soomlastelt Mandatumi ostnud Invalda siseneb Eesti turule
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.