Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kreeka eealrve defitsiit tuleb esialgselt prognoositust suurem

  Eurostat korrigeeris Kreeka 2009. aasta eelarve defitsiidi 15,4 protsendile SKPst eelmise 13,6 protsendi asemel. Tegemist on eurotsoonis kõigi aegade suurima eelarvedefitsiidiga. Korrektuur tähendab ühtlasi, et valitsus ei suuda saavutada eesmärke, mis on vajalikud kevadel Euroopa Liidult ja IMFilt saadud 110 miljardi euro suuruse abilaenu tagasimaksmiseks.
  "Fiskaalne seis on raskem kui algselt arvatud," kirjutas JPMorgan Chase & Co analüütik David Mackie kirjas investoritele. "Defitsiidi vähendamine peab nüüd olema lähiaastatel 1,6 protsendipunkti võrra suurem."
  Kreeka rahandusministeeriumi ennustuse järgi tuleb selle aasta eelarve defitsiit 9,4 protsenti SKPst ning riigivõlg ulatub 144 protsendini SKPst. "Selle aasta tulemused tulenevad suuresti ülespoole korrigeeritud 2009. aasta numbritest," ütles Euroopa Keskpanga asepresident Vitor Constancio.
  Constancio lisas, et Kreeka võib vajada lisameetmeid eelarvepuudujäägi vähendamisel. "Aastaks 2011 seatud eesmärkide täitmine peab sisaldama uusi meetmeid, mida pole siiani rakendatud," ütles ta. Eesmärki tuleb hoida ja meetmed peavad olema sobitatud eesmärgiga, lisas Constancio.
  Neljapäeval esitab Kreeka 2011. aasta eelarvekava, mis peaks sisaldama 4,5 miljardi euro suurust kärpekava. Peaminister George Papandreou on lubanud, et kärped tehakse riigisektori töötajaid vallandamata, palku ja pensione vähendamata ning makse tõstmata.
  Autor: Katri Soe-Surén
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Vastulause: tarneahelate ümberkujundamisega seotud väljakutseid maksab tõsiselt võtta
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Luurelennukite tellimus Rootsilt viis SAABi aktsia lendu
Rootsi tellimus kahele luurelennukile GlobalEye viis lennukitootja SAABi aktsia täna Stockholmi börsil tõusule.
Rootsi tellimus kahele luurelennukile GlobalEye viis lennukitootja SAABi aktsia täna Stockholmi börsil tõusule.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Raadiohommikus: kuumast suvest ja taasterahastust
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Raadiohommikus: autode hinnaralli jätkub, kuid asi pole tarnetes
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.