Indrek Kald • 15. november 2010 kell 8:46

Stanfordi ülikool laiendab koostööd Eesti kõrgkoolidega

Stanfordi ülikool USAs soovib laiendada koostööd Eesti kõrgkoolidega ja kasutada oma uurimustes Eesti kogemusi uudistehnoloogiate rakendamisel.

Stanfordi ülikooli Silicon Valley südames Californias peetakse selle maailma kõrgtehnoloogia inkubaatori omamoodi ajukeskuseks, Eestit nähakse Stanfordis aga maana, mis võiks kõrgkooli ja ta teadlaste jaoks olla omamoodi laboriks, teatas ERR.

"Standfordi teadlaste jaoks on Eesti huvitav riik, kellega koostööd teha, sest tegemist on esimese riigiga, kus infrastruktuurid põhinevad pea täielikult vaid elektroonilistel tehnoloogiatel. Väike riik, mis rajatud digitaaltehnoloogiale on huvitav uurimisobjekt. Vastutasuks võiks Eesti huve teenida meie asukoht Silicon Valleys ja pikad traditsioonid ning kogemused mahukate innovatiivsete tehnoloogiate loomisel," rääkis Stanfordi ülikooli instituudi H-STAR juht Keith Devlin, kes viibib praegu Eestis ning kohtub tehnikaülikooli, Tartu ülikooli, IT kolledži ja arengufondi juhtidega.

Hetkel kuum