16. november 2010 kell 21:00

Briti ja Saksa pankadel kokku Iirimaal 288 miljardit dollarit

Riigi, ettevõtete, pankade ja teiste võlgnike käes on Briti pankadel ligikaudu 150 miljardit dollarit. Briti päevaleht The Times kirjutas, et Iirimaa finantside päästmine ei lähe kindlasti ilma Suurbritannia osaluseta.

Suurbritannia on valmis üle võtma oma osa ELi päästeplaanist, et Iirimaad kaitsta ja investorite usaldus taas jalule tõsta. "See ei ole Kreeka - oleme lähedased kaubanduspartnerid," tsiteeris Times Briti üht valitsusametnikku.

Saksa pankadest on enim Iirimaale laenanud sügaval miinustes olev Hypo Real Estate - 10,3 miljardit eurot. Seda seisuga 31. märts, kui pangad pidid stressitesti raames avaldama täpsed arvud, kui palju nad on teistesse ELi teistesse laenanud.

Autor: Katri Soe-Surén

Hetkel kuum