Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  ERGO teenis üle 75 miljoni krooni kasumit

  ERGO Kindlustusgrupi üheksa kuu kasum Balti riikides oli üle 75 miljoni krooni (4,8 miljonit eurot), samas käive langes ligi kümnendiku võrra.

  ERGO juhatuse esimehe Kestutis Bagdonaviciuse hinnangul on ERGO Balti grupp tulnud edukalt toime ka turu languse perioodil. "Kasum on näitajaks asjatundlikust riskihindamisest ja suutlikkusest organisatsiooni ka turu madalseisus mobiliseerida eesmärke täitma. Võrreldes aasta tagusega on ettevõtte kasum hinnalanguste mõjul siiski vähenenud," ütles ta.
  Kindlustusgrupp kogus üheksa kuuga rohkem kui 93,9 miljoni euro väärtuses kindlustusmaksed. Võrreldes sama perioodiga mullu on ettevõtte käive vähenenud 9,7%.
  Bagdonaviciuse sõnul oli Balti grupi käibes märgata kolmandas kvartalis positiivseid trende. "ERGO käibe languse pidurdumine viimastel kuudel annab tunnistust kindlustusturu taastumise esimestest märkidest eeskätt Eestis ja Leedus," nentis ta. "Kuna kindlustusturg reageerib majanduskasvule üsna pika viitega, tuleb turu üldist langusest väljatulekut vähemalt pool aastat veel oodata," lisas Bagdonavicius.
  Suurima osa kindlustusmaksetest Balti riikides kogus ERGO kahjukindlustusest – üle 71,5 miljoni eurot, elu- ja tervisekindlustuse allakirjutatud kindlustusmaksete summa moodustas 22,4 miljonit.
  Eestis koguti kahjukindlustusmaksetena ligi pool ERGO Balti grupi käibest ehk 32,4 miljonit eurot, elukindlustusmaksetena koguti 3,3 miljonit. Leedus moodustasid kahjukindlustusmaksed 28,6 miljonit eurot, elukindlustusmaksed ületasid kümne miljoni piiri. Lätis koguti kahjukindlustusmaksetena 10,4 miljonit eurot ja elukindlustusmaksetena 8,9 miljonit.
  Kõige suurem osa kindlustusmaksetest on üheksa kuuga laekunud Baltimaades liikluskindlustuses (20 miljonit eurot), järgnesid kaskokindlustuse (19 miljonit) ja varakindlustuse maksed (16 miljonit).
  Enim on üheksa kuuga kasvanud Eestis reisikindlustuse käive, suurenedes 62%. Neljandiku võrra on suurenenud ka vastutuskindlustuse ja õnnetusjuhtumi kindlususmaksete laekumine.
  Leedus on tarbijate huviorbiiti tõusnud kodukindlustus, mille kindlustusmaksete maht on kasvanud enam kui 69% võrreldes mulluse sama perioodiga. Samuti näitavad Leedus kasvutrendi kõik elukindlustusteenused. Lätis näitas parimat tulemust tervisekindlustus, teatas ERGO.
  Kolmandas kvartalis jätkas ERGO Balti grupp elukindlustusvaldkonna ümberkujundamist. "Suuremaid muutusi oleme kolmandas kvartalis teinud eluskindlustuse valdkonnas, alustades koostööd DnB Nord Bankiga Lätis ja Leedus ning võttes üle Norra elukindlustusseltsi Vital portfelli. Aasta lõpuks viime lõpule ka Baltimaade elukindlustusseltside ühinemise Euroopa äriühinguks," märkis Kestutis Bagdonavicius.
  Käesoleva aasta esimese üheksa kuu jooksul maksid ERGO seltsid Baltimaades hüvitisi kogusummas 61 miljonit eurot, sellest 22 miljonit Eestis. Suurim väljamakstud kahjutasu kolmandas kvartalis oli üle 250 000 euro, millega hüvitati välgulöögist põlema süttinud eramu taastamine Eestis. Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga vähenesid hüvitised Baltimaades 24,4% võrra.
  Praeguse aasta üheksa kuu lõpuks omas ERGO Balti riikides kahju- ja elukindlustusturul kokku 11,9% suurust turuosa ja oli sellega suuruselt jätkuvalt kolmas kindlustusselts Baltimaades.
  Lisaks Balti riikidele tegutseb ERGO ka Valgevenes, teenides seal käesoleva aasta kolme kvartaliga üle 130 000 euro suuruse kasumi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Andre Nõmm: kapitalism ei lakka rohepöörde tõttu olemast
Enne, kui ESG investeeringud temperatuuri jahutama hakkavad, võivad nad vahel liiga kuumaks kütta ühte ja sama alusvara, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Andre Nõmm
Enne, kui ESG investeeringud temperatuuri jahutama hakkavad, võivad nad vahel liiga kuumaks kütta ühte ja sama alusvara, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Andre Nõmm
Investori nädal: LHV uus nimiväärtus, USA tööhõive määr on taastumas
LHV Groupi aktsiate nimiväärtuse muutmise tõttu täna LHV aktsiatega kaubelda ei saa. USA börsil on täna kauplemispüha.
LHV Groupi aktsiate nimiväärtuse muutmise tõttu täna LHV aktsiatega kaubelda ei saa. USA börsil on täna kauplemispüha.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Idufirmade juhid energiakriisist: talv võib tarbimise isu ära võtta
Tuleva talve üleelamine tuleb paras katsumus, nendivad energeetikaga seotud iduettevõtete Gridio, Fusebox, Sunly, Roofit.solar ja Fermi Energia juhid. Nad lahkavad, mis aitaks üha süveneva energiakriisi ajal pinnal püsida.
Tuleva talve üleelamine tuleb paras katsumus, nendivad energeetikaga seotud iduettevõtete Gridio, Fusebox, Sunly, Roofit.solar ja Fermi Energia juhid. Nad lahkavad, mis aitaks üha süveneva energiakriisi ajal pinnal püsida.
Tuntud varuosafirma vahetas suuromanikku
Balti Autoosade suuromanik, Soome ja Eesti juhtiv auto varuosade müüja Koivunen saab uue omaniku.
Balti Autoosade suuromanik, Soome ja Eesti juhtiv auto varuosade müüja Koivunen saab uue omaniku.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.