Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tagatisfond kahekordistas maksemäära

  Tagatisfondi nõukogu kehtestas hoiuste tagamise osafondi kvartaliosamakse määraks 0,047% seni kehtinud 0,025% asemel, see rakendub järgmise aasta teisest kvartalist.

  Samuti kehtestati hoiuste tagamise osafondi uueks mahueesmärgiks 2,5% tagatavatest hoiustest. Senise, 2014. aastaks plaanitud 3%-lise mahueesmärgi korrigeerimise tingis osafondi maksebaasi suurenemine seoses suurettevõtete hoiuste hüvitamise nõude rakendamisega alates 2011. aasta algusest.
  Hoiuste tagamise osafondi kvartaliosamakse uue määra kehtestamisel lähtus nõukogu hoiuste senisest oluliselt kiiremast nominaalsest kasvust. Kehtestatud osamakse määr toetab fondi pikemaajalist vaadet hoiuste tagamise osafondi finantseerimisele, on suunatud osafondi 2,5%-lise mahueesmärgi täitmisele ning võtab arvesse hoiuste hüvitamise piirmäära suurenemist seniselt 50 000 eurolt 100 000 euroni 2011. aasta algusest.
  Investorikaitse ja pensionikaitse osafondi ning pensionilepingute osafondi kvartaliosamaksete seni kehtinud määrad jäeti samale tasemele: investorikaitse osafondil väärtpaberite ostu- ja müügitehingute käibelt 0,012%, väärtpaberiportfelli valitsemise teenuselt 0,0048% ning väärtpaberite hoidmise teenuselt 0,0012%, pensionikaitse osafondil 0,01%, ja pensionilepingute osafondil 0,05%.
  Lisaks osafondide kvartaliosamakse määrade läbivaatamisele kinnitas nõukogu Tagatisfondi järgmise aasta eelarve. Fondi tegevustulud kinnitati kogumahus 212,6 miljonit krooni, millest osafondide osamaksed moodustavad 188,5 miljonit ja tulu fondi vara investeerimisest 24,1 miljonit. Fondi tegevuskulud kinnitati summas 4,8 miljonit krooni, millest varade paigutamisega seotud kulud moodustavad kaks miljonit ja üldkulud 2,7 miljonit.
  Tagatisfondi nõukogu uue koosseisu esimesel koosolekul valiti nõukogu esimeheks Eesti Panga president Andres Lipstok ja aseesimeheks finantsinspektsiooni juht Raul Malmstein. Fondi üheksaliikmelisse nõukogusse kuuluvad Kristel Kivinurm-Priisalm, Jürgen Ligi, Ege Metsandi, Tatjana Muravjova, Eiki Nestor, Andres Piirsalu ja Katrin Talihärm.
  Tagatisfond on avalik-õiguslik juriidiline isik ja tegutseb Hoiuste Tagamise Fondi õigusjärglasena. Tagatisfondi eesmärgiks on tagada hoiustajate, investorite, kohustusliku pensionifondi osakuomanike ja kohustusliku kogumispensioni kindlustuslepingu sõlminud kindlustusvõtjate poolt paigutatud vahendite kaitse seaduses sätestatud tingimustel ja ulatuses.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
USA aktsiaturud alustasid juulit tõusuga
USA peamised aktsiaindeksid alustasid uut kuud positiivses meeleolus, tõustes üle protsendi eilsest sulgumistasemest kõrgemale.
USA peamised aktsiaindeksid alustasid uut kuud positiivses meeleolus, tõustes üle protsendi eilsest sulgumistasemest kõrgemale.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Raadiohitid: kuidas taltsutada inflatsiooni
Lõppeval nädalal avardasid kuulajate silmaringi raadiosaated inflatsioonist, investeerimisest, OÜtamisest ning turismi olukorrast Ungaris.
Lõppeval nädalal avardasid kuulajate silmaringi raadiosaated inflatsioonist, investeerimisest, OÜtamisest ning turismi olukorrast Ungaris.
Haridusminister Liina Kersna astub ametist tagasi
Riigiprokuratuur alustas kriminaalmenetluse uurimaks möödunud aasta oktoobris sõlmitud kiirtestide hankelepingu sõlmimise asjaolusid. Haridus- ja teadusminister Liina Kersna (Reformierakond)
Riigiprokuratuur alustas kriminaalmenetluse uurimaks möödunud aasta oktoobris sõlmitud kiirtestide hankelepingu sõlmimise asjaolusid. Haridus- ja teadusminister Liina Kersna (Reformierakond)

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.