Katariina Krjutškova • 22. november 2010 kell 13:26

Ligi: me ei upita end pankade najal

Täna kohtusid peaminister Andrus Ansip ja rahandusminister Jürgen Ligi Swedbank Grupi nõukoguga, mille liikmed olid üle mere külla tulnud, et tutvuda Eesti majanduse käekäiguga.

„Eks nad uurivad, millised on Eesti majandusarengud ja meie vaade sellele. Väga palju siin rääkida ei ole. Me kindlasti ei kuulu nende riikide hulka, kes sarjavad panku, et ennast paremini näidata,“ rääkis Ligi. 

Kui Äripäev küsis Ligilt, kas panga nõukogu liikmed võisid tunda hirmu võimaliku panga sarjamise pärast, vastas Ligi, et poliitikute agenda on näpuga näidata ja kellegi teise kaela ebaõnnestumisi valada. „Objektiivselt on nii, et regulatsioonide kaela on vähe ajada,“ ütles Ligi.

Ligi sõnul küsisid Swedbanki nõukogu liikmed kasvava inflatsiooninumbri kohta, kuid Ligi vastas, et aasta keskmine hinnatõus on siiski kõigest 1,56 protsenti. Ligi lisas, et Eesti majandusnäitajad peegeldavad toibumist.

Swedbank Grupi nõukogu liikmete külastus on regulaarne. Rootsi Swedbanki pressiesindaja Emma Bergfeldti sõnul on nõukogu liikmetel kavas külastada ka Lätit ja Leedut, et kohtuda arvamusliidritega ja kurssi viia end kohaliku ärikeskkonna arenguga.

Swedbanki juht Eestis Priit Perens saatis nõukogu eilse visiidipäeva vältel ning ütles päeva kokkuvõtteks, et see oli kohtumisterohke, sisaldades vestlusi nii avaliku sektori kui ka erasektori esindajatega.

Perensi sõnul tundsid nõukogu liikmed tundsid aktiivselt huvi Eesti ühiskondlike ja majanduslike arengute vastu ja oli elava diskussiooniga päev. Eesmärk oli anda ülevaade aktuaalsetest arengutest, sealhulgas ka panga poolt toetatavatest sotsiaalvaldkondadest.

Swedbanki pressiesindaja sõnul kohtutakse visiidil ka teiste erasektori esindajatega, kuid päevakava on salastatud.

Hetkel kuum