• Jaga lugu:

  Peagi tohib mööda kodupõldu sõita vaid juhiloaga

  Riigikogu majanduskomisjon algatas oma tänasel istungil liiklusseaduse ja sellega seonduvate seaduste muutmise seaduse eelnõu, mis välistab juhiloata sõitmise ka mööda kodupõldu, heinamaad ning metsavaheteed.

  Majanduskomisjoni esimees Urmas Klaas andis seaduse eelnõu täna ka riigikogule üle.
  Klaasi sõnul täpsustatakse eelnõuga liiklusseaduse reguleerimisala, viivistasu aegumise regulatsiooni, alarmsõidukite märgutulede kasutamist, sõiduki valvega hoiukohta teisaldamise ja seal hoidmise tasumäärade kehtestamise aluseid, mootorsõiduki juhi tervisekontrolli tähtpäeva ja juhtimisõigusega seonduvaid üleminekusätteid.
  „Näiteks, kuna tervisekontroll teostatakse enne juhiloa vahetamist, tekiks uuest aastast olukord, kus järgmise tervisekontrolli tähtpäev saabub mõned kuud või nädalad enne juhiloa kehtivuse tähtpäeva saabumist ning seetõttu peatub nende juhtimisõigus vahetult enne juhiloa kehtivusaja lõppemist,” selgitas Klaas.
  Majanduskomisjoni esimehe sõnul võimaldab uus pakutav regulatsioon juhiloa kehtivuse viimase kuue kuu jooksul tervisekontrolli läbimise tähtaega ühitada juhiloa kehtivusajaga. „Ebamõistlik on juhtimiseõiguse peatamine vahetult enne juhiloa kehtivusaega lõppeva tervisekontrolli tõttu,“ ütles Klaas.
  Samuti sätestatakse eelnõuga, et ka väljaspool teed sõidukit juhtides peab juhil olema mootorsõiduki või maastikusõiduki juhtimisõigus. Samuti ei tohi ka väljaspool teed mootorsõidukit või maastikusõidukit juhtides juht olla joobeseisundis või alkoholi piirmäära ületavas seisundis.
  Liiklusseaduse muutmise seaduse eelnõu koostamisel on arvestatud õiguskantsleri, justiitsministeeriumi, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ja siseministeeriumi ettepanekuid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Euroopa Liidu majanduskasv küündis üle 13 protsendi Eestis Euroopa kõrgeim inflatsioon
Koroona põhjustatud majandussurutisest taastuva Euroopa Liidu majanduskasv oli esialgsetel andmetel teises kvartalis 13,2 ning euroalas 13,7 protsenti.
Koroona põhjustatud majandussurutisest taastuva Euroopa Liidu majanduskasv oli esialgsetel andmetel teises kvartalis 13,2 ning euroalas 13,7 protsenti.
Spordiklubid võitlevad pimesi elu eest
See, et spordiklubid on viimase aasta jooksul pidanud liikumispiirangute tõttu ellu jäämise nimel pingutama, ei ole üllatav, kuid mõni ärimudel on pidanud paremini langustele vastu kui teine.
See, et spordiklubid on viimase aasta jooksul pidanud liikumispiirangute tõttu ellu jäämise nimel pingutama, ei ole üllatav, kuid mõni ärimudel on pidanud paremini langustele vastu kui teine.