• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börs: Aktsiaturg lõpetab päeva langusega

  Ühendriikides rikub tänavu pühademeeleolu ära negatiivsete uudiste voog. Nädal mis tõotas tulla vaikne ja rahulik võttis ootamatu pöörde kui kahe Korea aastakümneid kestnud konflikt jõudis uuele tasandile. Nädala teisel kauplemispäeval on turul näha tugevat langust.

  Põhja Korea suurtükirünnakus Lõuna Korea saarele sai surma kaks ja vigastada mitu sõdurit. Saare elanikud evakueeriti. Rünnakule on suurriigid vastanud negatiivse kriitikaga, edasisi üritatakse vältida iga hinna eest. Sõjaline manööver viis maailma peamised aktsiaturud tugevasse langusesse
  Langusele annab hoogu juurde eurotsoon, kuna on tekkinud arusaam, et Iirimaa päästmine ei aita tervet Euroopa Liitu. 85 miljardi euro suurune abipakett Iirimaale on alles algus, sest raha võivad vajada ka  teised liikmesriigid nagu Portugal ja Hispaania.
  Teisipäeva pärastlõunal teatasid Föderaalreservi ametnikud, et Ühendriikide majanduskasv 2011. aastal on prognoositust madalam. Arvestuste kohaselt kasvab USA majandus järgmisel aastal vaid 2,4 kuni 2,5 protsenti, eelnevalt usuti kasvuks olevat 3 kuni 3,6 protsenti.
  Negatiivsete uudistele kontrastiks tulid Hewlett-Packardi majandustulemused. 
  Tehnoloogiatootja teatas, et eelmises kvartalis kasvas ettevõtte käive 5,2 protsenti 2,53 miljardile dollarile. Samuti tõsteti järgmise aasta käibeprognoosi, oodatavalt tuleb ettevõtte müügitulemus 132 kuni 133,5 miljardi dollari piirimaile. Ettevõtte aktsia on täna kaubeldud 2,17 protsenti kallimaks, sulgemishinnaks kujunes 44,19 dollarit.
  Tänased suurimad kukkujad olid Nokia ADR -4,2 protsenti, sulgemishinnaga 9,57 dollarit, Ford Motor Company -3,09 protsenti sulgemishinnaga 15,7 dollarit ja Oracle -3,07 protsenti, sulgemishinnaga 27,19 dollarit.
  Ebastabiilsus ja Koreade konflikt  annab tunda ka kulla hinnas. Täna on väärismetalli hind kerkinud 1,29 protsenti 1 357 dollarini. Vastupidise liikumise on teinud toornafta, nimelt on musta kulla hind langenud täna 0,33 protsenti 82,46 dollarini.
  Peamised aktsiaindeksid olid päeva lõpuni punased, Dow Jones -1,27 protsenti 11 036 punkti, Nasdaq -1,46 protsenti 2495 punkti ja S&P500 -1,43 protsenti 1181 punkti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Tallinna börs jätkas nädalat langusega
Kolmapäeval oli Tallinna börs ainukene Balti börs, mis sulgus miinuses, langedes 0,38% 1996,23 punktile. Riia kerkis 0,87% ja Vilnius 0,26%. Benchmark indeks langes 0,02%.
Kolmapäeval oli Tallinna börs ainukene Balti börs, mis sulgus miinuses, langedes 0,38% 1996,23 punktile. Riia kerkis 0,87% ja Vilnius 0,26%. Benchmark indeks langes 0,02%.
Raadiohommikus: uue riskifondi miljonid, meelerahu ja politseinikud allilmas
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Raadiohommikus: kust tuleb töökius ning kuidas peab maitsema veganpihv?
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.