• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Euroopa rikkurite raha põgeneb ühendemiraatidesse

  Euroopa võlakriis innustas rikkaid eurooplasi oma raha Araabia Ühendemiraatidesse viima, kirjutas Arabian Business.

  Jõukad eraisikud pagendavad oma raha Araabia Ühendemiraatidesse. Uute klientide hulgas on eurooplasi tunduvalt rohkem kui varem, rääkis riigi suurima panga Emirates NBD privaatpanganduse investeerimisjuht Gary Dugan Abu Dhabis sel esmaspäeval. Seejuures pole tegu inimestega, kes oleks läinud pensionile või töötanud Lähis-Idas, vaid nendega, kes lihtsalt toovad oma raha Euroopast ära.
  Dugan märkis, et rahavoolule aitab jõudsalt kaasa Araabia Ühendemiraatide kui maksuvaba piirkonna staatus ning seda võrreldes eelkõige teatud Euroopa Liidu piirkondadega. Dugan tõi kõrgete maksude näitena Suurbritannia, kus tema sõnul tõusid aasta jooksul pooled maksud, kaasa arvatud käibemaks.
  Emirates NBD privaatpanganduse kliendiks saab alates 1 miljoni dollarilise hoiusega. Dugan ei täpsustanud, kui suurt kasvu nad Euroopa klientide arvus kogenud on, kuid ütles, et muutused on ilmnenud viimaste kuude jooksul.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Börs: tehnoloogiasektor tõi turgudele suure tõusu
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Omikron jõudis Lätti
Omikroni nimega uus koroonatüvi tuvastati pühapäeval Lätis, vahendab Läti ringhääling LSM.
Omikroni nimega uus koroonatüvi tuvastati pühapäeval Lätis, vahendab Läti ringhääling LSM.