Anne Oja • 23. november 2010 kell 11:03

Euroopa rikkurite raha põgeneb ühendemiraatidesse

Euroopa võlakriis innustas rikkaid eurooplasi oma raha Araabia Ühendemiraatidesse viima, kirjutas Arabian Business.

Jõukad eraisikud pagendavad oma raha Araabia Ühendemiraatidesse. Uute klientide hulgas on eurooplasi tunduvalt rohkem kui varem, rääkis riigi suurima panga Emirates NBD privaatpanganduse investeerimisjuht Gary Dugan Abu Dhabis sel esmaspäeval. Seejuures pole tegu inimestega, kes oleks läinud pensionile või töötanud Lähis-Idas, vaid nendega, kes lihtsalt toovad oma raha Euroopast ära.

Dugan märkis, et rahavoolule aitab jõudsalt kaasa Araabia Ühendemiraatide kui maksuvaba piirkonna staatus ning seda võrreldes eelkõige teatud Euroopa Liidu piirkondadega. Dugan tõi kõrgete maksude näitena Suurbritannia, kus tema sõnul tõusid aasta jooksul pooled maksud, kaasa arvatud käibemaks.

Emirates NBD privaatpanganduse kliendiks saab alates 1 miljoni dollarilise hoiusega. Dugan ei täpsustanud, kui suurt kasvu nad Euroopa klientide arvus kogenud on, kuid ütles, et muutused on ilmnenud viimaste kuude jooksul.

Hetkel kuum