25. november 2010 kell 10:16

Pank: nõrk euro on õigustatud

Saksamaa suuruselt teise panga Commerzbanki sõnul on euro odavnemine dollari vastu "õigustatud langus", mitte spekulatiivne rünnak, kuna riigijuhid pole suutnud peatada kriisi eurotsoonis.

"Kergest pilguheidust euro ja dollari valuutakursi muutusele piisab mõistmaks, et forex-turud ei hinda Iirimaa päästeplaani õnnestunuks," kirjutasid Commerzbanki analüütikud täna klienditele, vahendab Bloomberg. "Süvenevad käärid Portugalis, Hispaanias ja Kreekas tõestavad, et turgudel on suured kahtlused Euroopa päästepaketi suhtes."

Euro kukkus täna neljandat päeva järjest, odavnedes 0,3% ja võrdudes 1,3295 dollariga. Eile saavutas euro madalaima taseme alates 22. septembrist.

"Me kogeme hetkel lahendamata probleemidest tingitud õigustatud odavnemist, mitte spekulatiivset rünnakut," kirjutasid analüütikud. "Kõigele lisaks, euro tase üle 1,30 dollari näitab, et euro ei ole endiselt nõrk valuuta."

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Hetkel kuum