• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eestis on käibel olnud rekordarv eri rahasid

  Ajaloolane Jaak Valge kirjutab viimases Horisondis, et kui koostada edetabel Euroopa ühiskondadest, kus 20.-21. sajandil on ametlikult käibel olnud kõige rohkem erinevaid rahasid, siis on Eesti selles esikohal.

  Valge märkis artiklis, et viimased 17 aastat, mil käibel on kroon, on üks pikim ühe raha perioode Eestis viimasel sajandil, vahendasid ERR Uudised.
  Rahakarussell algas Vene tsaaririigi hiilguse kokkuvarisemisega: 1918. aasta lõpus, mil suuremas osas Eestis kehtis Eesti vabariigi võim, tunnustati Eestis ametlike maksevahenditena nii Tsaari-Vene, Venemaa Ajutise Valitsuse ja Nõukogude rahatähti, Saksa riigimarkasid ja Saksamaa poolt okupeeritud territooriumide tarvis välja antud Ida-Laenukassa rublasid ja markasid ning lisaks ka Soome markasid.
  1919. aastal tuli käibele Eesti mark, mis teised valuutad kõrvale lükkas, kuid mis 1924. aasta stabiliseerimise käigus krooniga asendada otsustati, 1928. aastal ringlusse tulnud Eesti kroon devalveeriti Suure majanduskriisi käigus. 
  Järgmised käibeletulnud rahad märkisid võõrvõimude perioode – Nõukogude rubla, esialgu märtsini 1941 kõrvuti krooniga, Saksa Ostmark, taas Nõukogude rubla, mille väärtus ja välimus kahel korral muutus.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Tallinna Sadama kommertsjuht ostis 10 000 euro eest aktsiaid
Tallinna Sadama juhatuse liige ja kommertsjuht Margus Vihman ostis eelmisel nädalal enam kui 10 000 euro eest Tallinna Sadama aktsiaid, selgub finantsinspektsiooni andmetest.
Tallinna Sadama juhatuse liige ja kommertsjuht Margus Vihman ostis eelmisel nädalal enam kui 10 000 euro eest Tallinna Sadama aktsiaid, selgub finantsinspektsiooni andmetest.
Põllumajandustootjate TOP: olukord on pinev, aga samas ka põnev
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Digi-Eesti lööb Dubai Expol laineid burgeriga
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.