• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Endine tippjuht sai pistisesüüdistuse

  Kauaaegne pürotehnikute esikontrollija Hirvesoo ning AS Jupiter Plus, OÜ Fortestar ning viimase juhatuse liige Andrus Märtson kuulasid eile riigiprokurör Triin Bergmanni süüdistuskokkuvõtet.
  Selle järgi andis Hirvesoo aastatel 2006-2007 Fortestari töötajatele pädevustunnistusi enda läbiviidud tasuliste koolituste põhjal.
  Jupiter Plus pöördus 2007. aasta maikuus Hirvesoo poole, et saada Maardus asuvale laole luba suures koguses lõhkematerjali hoidmiseks. Tegelikult ei vastanud pürotehnikat peamiselt Venemaale vahendanud Jupiter Plusi ladu aga nõuetele.
  Hirvesoo käskis ettevõttel oma vennalt Hasso Hirvesoolt tellida uurimistöö "Planeeritava tollitsoonis asuva lõhkematerjalilao asukoha hinnang ohutusraadiuse alusel", mille aga koostas suures osas ise. Uurimistöö läks Jupiter Plusile maksma 12 000 krooni, millest Hirvesoo sai 8000 ning ülejäänu läks tema vennale. Järgmise aasta maikuus vormistas tollane tehnilise järelevalve ameti asejuht pürotehnikalaole ka loa.
  Süüdistatavad ennast eile süüdi ei tunnistanud.
  "Leian, et tasulise koolituse läbiviimine ei ole teeseldud tegevus, vaid reaalne teenus, mida inimesed on Hirvesoolt saanud," selgitas eksametniku esindav vandeadvokaadi vanemabi Toomas Pilt, miks tema kliendi süüdistamine korduvas pistise nõudmises pole põhjendatud.
  Seejärel asuti kuulama tunnistajaid.
  Äripäev kirjutas 2008. aasta sügisel korralagedusest Hirvesoo vastutusalasse jäänud pürotehnikavaldkonnas. Näiteks tegutsesid Tartus linnavõimu teadmata ühe katuse all lastepäevakeskus ning pürotehnikaladu. Laole oli väljastanud kasutusloa Hirvesoo. Tartu linna kinnitusel oleks pidanud aga hoone omanik taotlema kasutusluba omavalitsuselt ning riiklik amet ei oleks tohtinud kasutusluba väljastada.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hirm kalli jõuluprae ees on pigem vaataja silmades
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
November oli Tallinna lennujaamale oodatust parem
Novembris läbis Tallinna lennujaama 164 126 reisijat. Võrreldes pandeemiaeelse tasemega on nõudlus alates märtsist järk-järgult taastunud, jõudes novembrikuus 68% juurde tavapärasest mahust. Regulaarlendude keskmine täituvus oli novembris 58%, teatas lennujaam.
Novembris läbis Tallinna lennujaama 164 126 reisijat. Võrreldes pandeemiaeelse tasemega on nõudlus alates märtsist järk-järgult taastunud, jõudes novembrikuus 68% juurde tavapärasest mahust. Regulaarlendude keskmine täituvus oli novembris 58%, teatas lennujaam.