• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börs: Wall Street näitab kasvu

  Nädala eelviimasel kauplemispäeval jätkus Wall Streetil tõus. Turul domineerivad positiivsed uudised majanduse arengu kohta ning seetõttu on peamised aktsiaindeksid teist päeva järjest tugevalt plussis.

  Eilse päeva lõpetasid peamised aktsiaindeksid 2 protsendise kasvuga, täna on näha ligi protsendist kasvu. Märgid näitavad, et Euroopa võlaprobleem hakkab vaibuma ning see on meelepärane ka investoritele. Täna teatas Euroopa Keskpank, et jätkab abimeetmeid ning ostab edasi valitsuste võlakirjasid.
  Ettevõtete tasandil teatas joogitootja PepsiCo, et omandab Venemaa suurima joogitootja Wimm-Bill-Dann Foodsi, tehingu maksumus on ligikaudu 3,8 miljardit dollarit. Pepsi aktsia kukkus täna 0,66 protsenti 65,2 dollarile.
  Suuremad tõusjad olid täna Wells Fargo +4,54 protsenti 28,78 dollarini, Alcoa +3,83 protsenti 14,09 dollarini ja Bank of America +3,45 protsenti 11,67 dollarini. Suurimad kaotajad olid Altria -1,53 protsenti 23,8 dollarini, Toyota ADR -0,7 protsenti 79,02 dollarini ja Cisco Systems -0,66 protsenti 65,2 dollarini.
  Tarbeainete turul oli näha pärastlõunani tõusu, kuid lõpusirgel kaotas kuld oma hoo ning lõpetas päeva 0,14 protsendise langusega 1386 dollaril. Nafta hind jätkab rallit ning lõpetas päeva 1,25 protsenti kõrgemal 88 dollaril.
  Peamised aktsiaindeksid tegid täna läbi tugeva tõusu, Dow +0,95 protsenti 11 362 punktini, Nasdaq +1,17 protsenti 2579 punktini ja S&P500 +1,28 protsenti 1222 punktini.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu tippu
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu kõrgeima tasemeni, sest Ukrainaga seotud geopoliitilised pinged ning aktsiate odavnemine panid investoreid turvasadamat otsima, vahendab Reuters.
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu kõrgeima tasemeni, sest Ukrainaga seotud geopoliitilised pinged ning aktsiate odavnemine panid investoreid turvasadamat otsima, vahendab Reuters.
Aasta ettevõtte Chemi-Pharmi finantsjuhi vaade kriisiga kohanemisele: Directo äritarkvara sai asendamatuks
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Kurioosne: enamus maailma krüptoäridest on registreeritud Eestisse Käive ulatub miljardite eurodeni
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.