Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Täna 15 aastat tagasi asutati Erakond Isamaaliit

  Äripäev avaldab tänavu igapäevast ärikalendri sarja, kust saab lugeda, mis on juhtunud Eesti majanduses sellel konkreetsel päeval viimase kahekümne aasta jooksul.

  18 aastat tagasi
  2.12.1992. Registreeriti automatiseeritud tootmissüsteemide toomisfirma AS JOT Eesti.
  2.12.1992. AS Estonian Air alustas koostöös Kanada firmadega Goligers Travel ja Pedersen World Tours iganädalasi reise Tallinnast Kopenhaageni kaudu Tornontosse.
  17 aastat tagasi
  2.12.1993. Soome Veeteede Amet andis Eesti Veeteede Ametile üle jäämurdja Tarmo, mille soetamine läks maksma 25 miljonit Soome marka.
  2.12.1993. AS Cargobus ja Soome firma Matkahuolto Oy kirjutasid alla lepingule, mille kohaselt hakati toimetama bussidega kullerposti ja välissaadetisi Eesti ja Soome klientidele.
  16 aastat tagasi
  2.12.1994. MootorReisi AS avas rahvusvahelise bussiliini Tallinn-Riia-Vilnius.
  2.12.1994. Olav Uusna ja Ants Laose firma AS Landrek erastas 55 protsenti RASi Tartu Lihakombinaat aktsiatest.
  15 aastat tagasi
  2.12.1995. Eesti Rahvusliku Sõltumatuse Partei ja Rahvuslik Koonderakond Isamaa ühinesid ja moodustasid Erakond Isamaaliit (Isamaaliit ja Erakond Res Publica ühinesid 4.06.06 ühenderakonnaks Isamaa ja Res Publica Liit).
  2.12.1995. Kiirtoitlustusrestoranide kett McDonald´s avas Mustamäel Sõpruse puiesteel asuva ASi Eesti Statoil teenindusjaamas oma teise kiirtoidurestorani, mis ühtlasi oli esimene drive-in-restoran Eestis (McDonald´si esimene toitlustusrestoran Eestis avati 29.04.95 Tallinnas Viru tänavas).
  2.12.1995. Toivo Jürgenson valiti Isamaaliidu esimeheks (oli sellel kohal kuni 24.10.98).
  14 aastat tagasi
  2.12.1996. Eesti tollal suurimasse toiduainekontserni ASi ETFC Grupp kuulunud AS Winum E alustas alkoholi tootmisega, tellides teenustöö Jõhvis asuvas ASis Viru Joogid.
  2.12.1996. ASist Asmer-Auto sai Fiati kontserni autode ainumüüjaks Eestis.
  2.12.1996. Tiit Vähi nn 3. valitsuses alustasid tööd Toomas Hendrik Ilves välisministrina, Jaak Leimann majandusministrina, Raivo Vare teede- ja sideministrina, Tiiu Aro sotsiaalministrina ning Rein Loik haridusministrina (Leimann, Vare ja Aro olid ametis kuni selle valitsuse lõpuni 17.03.97 ning jätkasid samadel kohtadel ka Mart Siimanni valitsuses kuni selle valitsuse volituste lõpuni 25.03.99; Ilves jätkas välisministrina Siimanni valitsuses kuni 14.10.98; Loigu seekordne ministrikarjäär lõppes Vähi valitsusega ehk 17.03.97).
  12 aastat tagasi
  2.12.1998. Neinar Seli kontserni ASi Rondam Grupp tütarettevõte AS Westra Grupp loobus äritegemisest Haapsalu hotellis ja müüs põhivara ASile Granite Projekt.
  9 aastat tagasi
  2.12.2001. Tartu günekoloog Andrei Sõritsa avas Tartus 30 miljonit krooni maksva erahaigla Elite (kuna haigekassa ei sõlminud kohe lepingut, jäi sünnitusosakond pikaks ajaks tühjana seisma; esimene laps sündis Elite sünnitusosakonnas 28.08.02).
  7 aastat tagasi
  2.12.2003. AS Ecometall avas Sillamäe vabatsoonis Põhjamaades tollal ainulaadse pliiakude töötlemise tehase, mille rajamine läks maksma 80 miljonit krooni.
  5 aastat tagasi
  2.12.2004. Infowebi AS ostis Tele2 Eesti ASilt Eesti vanima internetivärava www.ee.
  2.12.2004. Eesti Kunstiakadeemia rektor Ando Keskküla astus rektoriametist tagasi seoses lõbumaja krediitkaardi kasutamise juhtumiga (Keskküla asus tollase Eesti Kunstiülikooli etteotsa 30.05.95).
  2 aastat tagasi
  2.12.2008. Sadama operaatorfirma OÜ RasmusSon uueks ärinimeks sai OÜ Tallinna Bekkeri Sadam.
  2.12.2008. Igor Poleštšuk asus tööle Rootsi kontsernile Boras Wäfveri Group kuuluva Kreenholmi Valduse ASi peadirektorina (vabrikus pikemat aega töötanud mehel õnnestus Kreenholmi Valdust juhtida paraku vaid neli kuud, sest Rootsi omanikud võtsid ta 6.04.09 kohalt maha).
  1 aasta tagasi
  2.12.2009. AS Rimi Eesti Food avas Tallinnas Tammsaare teel endises SuperNetto kaupluse asemel XL Säästumarketi (tegemist oli seni suurima odavmüügikauplusega Eestis).
  Allikad: Äripäev, aastaraamat Kes? Mis? Kus?, ajakiri Eesti Majanduslugu jm.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Investeerimisplatvormi juht: rikkusest pole kasu, kui meil planeeti enam pole
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
Soomlastelt Mandatumi ostnud Invalda siseneb Eesti turule
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.