Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eraisikud on viinud panka ligi 115 tonni Eesti münte

  Oktoobris-novembris toimunud kampaania „Mündid panka“ käigus panid inimesed pangakontole või vahetasid sularahaks üle 16 miljoni krooni väärtuses münte, kogukaaluga ligi 115 tonni.

  „Kõige aktiivsemad olid novembri esimene ja viimane nädal, mil pankadesse toodi kolmandik müntide kogusest. Suurim korraga toodud kogus oli 35 kg münte väärtusega 5000 krooni, väikseim kogus oli kuus viiesendist,“ ütles pangaliidu tegevdirektor Katrin Talihärm.
  Kuigi münte saab vahetada ka edaspidi, soovitab Pangaliit teha seda veel detsembris. Nimelt uuel aastal häälestatakse iseteeninduslikud mündilugemismasinad ümber eurodele ja kroonimüntide lugemine on oluliselt aeganõudvam. Soovitame sama pangaskäiguga eurodeks vahetada või kontole hoiustada ka suuremad krooni sularaha summad. Ringluses on veel ligi 140 miljoni krooni väärtuses münte, millest suur osa on kahtlemata inimeste käes.
  „Kroonimünte saab kasutada kaubanduses veel kuni 14. jaanuarini, sest teatavasti on jaanuari kahel esimesel nädalal käibel nii euro kui ka kroon. Kutsume ka üles annetama münte Toidupangale, mille kogumiskastid leiate kauplustest ja pangakontoritest,“ tuletas Talihärm meelde käimasolevat kampaaniat.
  Toidupank võtab kaubandusest ja tootmisest vastu peagi realiseerimistähtaja ületavad tooted, komplekteerib vabatahtlike abiga toidukastid ja jagab need laiali enim puudust kannatavatele inimestele ja peredele.  Toidupanga kampaaniat korraldab Teeme Ära meeskond koos Pangaliidu, Kaupmeeste Liidu ja G4S-iga.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
USA aktsiaturud alustasid juulit tõusuga
USA peamised aktsiaindeksid alustasid uut kuud positiivses meeleolus, tõustes üle protsendi eilsest sulgumistasemest kõrgemale.
USA peamised aktsiaindeksid alustasid uut kuud positiivses meeleolus, tõustes üle protsendi eilsest sulgumistasemest kõrgemale.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Raadiohitid: kuidas taltsutada inflatsiooni
Lõppeval nädalal avardasid kuulajate silmaringi raadiosaated inflatsioonist, investeerimisest, OÜtamisest ning turismi olukorrast Ungaris.
Lõppeval nädalal avardasid kuulajate silmaringi raadiosaated inflatsioonist, investeerimisest, OÜtamisest ning turismi olukorrast Ungaris.
Haridusminister Liina Kersna astub ametist tagasi
Riigiprokuratuur alustas kriminaalmenetluse uurimaks möödunud aasta oktoobris sõlmitud kiirtestide hankelepingu sõlmimise asjaolusid. Haridus- ja teadusminister Liina Kersna (Reformierakond)
Riigiprokuratuur alustas kriminaalmenetluse uurimaks möödunud aasta oktoobris sõlmitud kiirtestide hankelepingu sõlmimise asjaolusid. Haridus- ja teadusminister Liina Kersna (Reformierakond)

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.