Indrek Kald • 6. detsember 2010 kell 7:32

Riigikogus: kui suure trahvi Eesti Energia saab?

Justiitsminister Rein Lang vastab riigikogus arupärimisele, mis käsitleb konkurentsireeglite võimalikku rikkumist Eesti Energia poolt.

Arupärimises küsitakse, kas riik on andnud energiafirmale eelistatud juurdepääsu põlevkivile ning rikkunud sellega konkurentsireegleid. Samuti huvitab keskerakondlasi, kas justiitsministeerium on teemat menetelnud. Kas küsivad arupärijad Langilt, kui tõenäoline on Eesti Energia trahvimine konkurentsireeglite rikkumise eest ning kui suur võiks trahv olla. Ka peab minister keskerakondlastele selgitama, kas valitsusel on plaan kaevandusfirma Eesti Energiast lahutada, et tagada võrdne ligipääs toorainele.

Arupärijad viitavad advokaadibüroos Lawin valminud analüüsile, millest ilmneb, et 80% põlevkivi kaevandamisõigusest omavale Eesti Energiale kuulub eelistatud juurdepääs põlevkivile ning seetõttu rikutakse konkurentsireegleid.

Hetkel kuum