• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vastseliina apteek: ükski kett ei ole meist huvitatud

  Meile kui väikesele eraapteegile oleks lihtsam, kui oleksime kellegi suure hõlma all, aga kuna meid ei taheta, siis oleme sunnitud edasi tegutsema, ütles Võrumaal Vastseliinas tegutseva OÜ Vastseliina Apteek juhataja Ene Niidu.

  Niidu kinnitusel on nad apteegi mahamüümisele korduvalt mõelnud, kuid puudub ostja. „Ketid on huvitatud apteekidest linnas, väikestes maakohtades tegutsevatest apteekidest ei ole ketid huvitatud,“ nentis Niidu. „Me oleme nende jaoks liiga väike. Me tuleme vaevu ots-otsaga kokku, sest ostjaid on vähe ja juurdehindlus on väike.“
  Samas lisas Niidu, et kuna lähimad apteegid asuvad Vastseliinast umbes 25 kilomeetri kaugusel, on kohalik apteek kohalike inimeste jaoks vajalik. „Kui vahepeal oli jutt, et poed ja bensiinijaamad hakkavad mingeid ravimeid müüma, siis tuli rahvas meile juba kaastunnet avaldama ja ka muret kurtma, et mis siis saab, kui apteek ära kaob,“ lausus Niidu. „Ja ära ta kaoks, kui osa tulust ära võetakse.“
  Niidu sõnul võivad nad kaupa tellida erinevate hulgimüüjate käest ehk valida, kust saab soodsamalt. „Samas siiski teeme tihedamat koostööd Apotheka ketiga,“ tunnistas Niidu. „Nad käivad meie juures lausa kolm korda nädalas.“
  Eelmisel nädalal toimunud meditsiinikonverentsil pidas Eesti Apteekrite Liidu peaproviisor Kaidi Sarv ettekande, kuidas apteekide ketistumine turule mõjub. Sarve sõnul vähendab ketistumine pikas perspektiivis tootevalikut ning sunnib apteekreid tegutsema hulgimüüjate majandushuve esmatähtsaks pidavalt.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Hirm kalli jõuluprae ees on pigem vaataja silmades
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.