Väinu Rozental • 7. detsember 2010 kell 12:44

Vastseliina apteek: ükski kett ei ole meist huvitatud

Meile kui väikesele eraapteegile oleks lihtsam, kui oleksime kellegi suure hõlma all, aga kuna meid ei taheta, siis oleme sunnitud edasi tegutsema, ütles Võrumaal Vastseliinas tegutseva OÜ Vastseliina Apteek juhataja Ene Niidu.

Niidu kinnitusel on nad apteegi mahamüümisele korduvalt mõelnud, kuid puudub ostja. „Ketid on huvitatud apteekidest linnas, väikestes maakohtades tegutsevatest apteekidest ei ole ketid huvitatud,“ nentis Niidu. „Me oleme nende jaoks liiga väike. Me tuleme vaevu ots-otsaga kokku, sest ostjaid on vähe ja juurdehindlus on väike.“

Samas lisas Niidu, et kuna lähimad apteegid asuvad Vastseliinast umbes 25 kilomeetri kaugusel, on kohalik apteek kohalike inimeste jaoks vajalik. „Kui vahepeal oli jutt, et poed ja bensiinijaamad hakkavad mingeid ravimeid müüma, siis tuli rahvas meile juba kaastunnet avaldama ja ka muret kurtma, et mis siis saab, kui apteek ära kaob,“ lausus Niidu. „Ja ära ta kaoks, kui osa tulust ära võetakse.“

Niidu sõnul võivad nad kaupa tellida erinevate hulgimüüjate käest ehk valida, kust saab soodsamalt. „Samas siiski teeme tihedamat koostööd Apotheka ketiga,“ tunnistas Niidu. „Nad käivad meie juures lausa kolm korda nädalas.“

Eelmisel nädalal toimunud meditsiinikonverentsil pidas Eesti Apteekrite Liidu peaproviisor Kaidi Sarv ettekande, kuidas apteekide ketistumine turule mõjub. Sarve sõnul vähendab ketistumine pikas perspektiivis tootevalikut ning sunnib apteekreid tegutsema hulgimüüjate majandushuve esmatähtsaks pidavalt.

Hetkel kuum