Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Yliopiston Apteekki: konkurentsi puudumine = apteeginduse taandareng

  Muidugi mõjutab apteekide ketistumine ravimite jaemüüki, aga apteeginduse põhiprobleemiks on praegu hoopis konkurentsi puudumine, rõhutas OÜ Yliopiston Apteekki tegevjuht Reet Teng.

  „Apteegiturg peab olema avatud, mitte et on ära määratud, kus tohib apteeki avada ja kus mitte,“ rääkis Teng. „Näiteks tekib praegu uusi elurajoone, kus on ka kaubanduskeskus ja kus inimesed käivad, aga apteeki sinna teha ei saa, sest piirangud on peal. Ja seetõttu apteekides praegu arengut ei toimu ja pigem on tegu tagasiminekuga.“
  Tengi sõnul tegutseb praegu ka Eesti linnades üksjagu apteeke, mis ebarentaabluse tõttu tuleks sulgeda, aga neid hoitakse töös lihtsalt selleks, et võib-olla hiljem kolida sinna, kuhu lubatakse apteek teha.
  Eelmisel nädalal toimunud meditsiinikonverentsil pidas Eesti Apteekrite Liidu peaproviisor Kaidi Sarv ettekande, kuidas apteekide ketistumine turule mõjub. Sarve sõnul vähendab ketistumine pikas perspektiivis tootevalikut ning sunnib apteekreid tegutsema hulgimüüjate majandushuve esmatähtsaks pidavalt.
  Reet Tengi hinnangul ei ole eraapteegina Eesti turul tegutseda majanduslikult võimalik. „Ravimite juurdehindlus on liiga väike,“ põhjendas Teng.
  Samas lisas Teng, et ta ei saa aru, miks näiteks eraapteeke esindav Kaidi Sarv ketistumises tonti näeb. „Paljud eraapteekrid on ju oma apteegid müünud maha suurtele kettidele,“ ütles Teng. „Nad keegi ei ole ju müünud apteeki mitte järgmisele proviisorile, vaid ketile. Arvan, et nad on apteegi maha müünud, sest nii on olnud neile kasulik.“
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Investeerimisplatvormi juht: rikkusest pole kasu, kui meil planeeti enam pole
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
Soomlastelt Mandatumi ostnud Invalda siseneb Eesti turule
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.