• Jaga lugu:

  Yliopiston Apteekki: konkurentsi puudumine = apteeginduse taandareng

  Muidugi mõjutab apteekide ketistumine ravimite jaemüüki, aga apteeginduse põhiprobleemiks on praegu hoopis konkurentsi puudumine, rõhutas OÜ Yliopiston Apteekki tegevjuht Reet Teng.

  „Apteegiturg peab olema avatud, mitte et on ära määratud, kus tohib apteeki avada ja kus mitte,“ rääkis Teng. „Näiteks tekib praegu uusi elurajoone, kus on ka kaubanduskeskus ja kus inimesed käivad, aga apteeki sinna teha ei saa, sest piirangud on peal. Ja seetõttu apteekides praegu arengut ei toimu ja pigem on tegu tagasiminekuga.“
  Tengi sõnul tegutseb praegu ka Eesti linnades üksjagu apteeke, mis ebarentaabluse tõttu tuleks sulgeda, aga neid hoitakse töös lihtsalt selleks, et võib-olla hiljem kolida sinna, kuhu lubatakse apteek teha.
  Eelmisel nädalal toimunud meditsiinikonverentsil pidas Eesti Apteekrite Liidu peaproviisor Kaidi Sarv ettekande, kuidas apteekide ketistumine turule mõjub. Sarve sõnul vähendab ketistumine pikas perspektiivis tootevalikut ning sunnib apteekreid tegutsema hulgimüüjate majandushuve esmatähtsaks pidavalt.
  Reet Tengi hinnangul ei ole eraapteegina Eesti turul tegutseda majanduslikult võimalik. „Ravimite juurdehindlus on liiga väike,“ põhjendas Teng.
  Samas lisas Teng, et ta ei saa aru, miks näiteks eraapteeke esindav Kaidi Sarv ketistumises tonti näeb. „Paljud eraapteekrid on ju oma apteegid müünud maha suurtele kettidele,“ ütles Teng. „Nad keegi ei ole ju müünud apteeki mitte järgmisele proviisorile, vaid ketile. Arvan, et nad on apteegi maha müünud, sest nii on olnud neile kasulik.“
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Tõnu Mertsina: jaekaubandus buumib
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Maailma suurima puuviljafirma taastulemine börsile läks lörri
Täna NYSE börsile tagasi tulnud puuviljafirma Dole aktsia kukkus esimesel börsipäeval emissioonihinnaga võrreldes 9,38%.
Täna NYSE börsile tagasi tulnud puuviljafirma Dole aktsia kukkus esimesel börsipäeval emissioonihinnaga võrreldes 9,38%.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Teeni 200 000 eurot, tuleb kõigest rahandusministri isa võlg sisse nõuda
Kurikuulsa pankrotistunud transpordifirma Autorollo nõue endise omaniku Väino Pentuse vastu läheb juba mitmendat tiiru enampakkumisele. Nüüd algab oksjon 90 000 eurost.
Kurikuulsa pankrotistunud transpordifirma Autorollo nõue endise omaniku Väino Pentuse vastu läheb juba mitmendat tiiru enampakkumisele. Nüüd algab oksjon 90 000 eurost.