Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Bellus Furnituri töötajad ööbivad diivanitel

  Lääne-Viru mööbliettevõtte Bellus Furnitur juhi Urmas Auni sõnul mõjutab lumetorm nii ettevõtet kui ka töötajaid, kes koju ei saa ning ööbivad diivanitel.

  "Inimesed ei saa tööle, ei saa töölt ka koju, meil tulevad töötajad ju igalt poolt: Kiviõli, Tapa, Kunda," rääkis ta. Auni sõnul eile Kiviõli töötajad ei saanudki koju, sest bussid ei saanud Haljalasse ega tagasi, teed olid kinni.
  "Me ei osanud midagi teha, jätsime eile inimesi siia, meil diivanid ja voodid olemas, et ei ole probleem," kommenteeris Aun ning ütles, et eilsed õhtuse vahetuse inimesed hakkavad nüüd alles vaikselt koju jõudma.
  "Kiviõli töötajad jäid ka täna tööle tulemata, sest ei saanud sinna bussi saata, sest teed on ikka kinni ja on risk lasta inimestel külmetada seal Padaorus," lausus Aun.
  Probleem on ka kaubaga, pool on tulemas Tallinnast ja pool on tulemata.
  "Valmiskaup – mis sõidab Haljalast Tallinna sadamasse ja sealt edasi –, mis on mõeldud eksportkaubaks on häiritud, autod ei jõua lihtsalt kohale, sest on igal pool kinni," kurtis Aun.
  Kaup ilmselt jääb lihtsalt üks päev hiljaks, anname klientidele teada, et auto ei jõua nendeni täna, et jõuab esmaspäeval või teisipäeval, lisas ta. Mõni klient on küll selline, kes olukorda ei mõista, aga tegevjuht usub, et suurt probleemi sellest ei tule.
  Mööblifirma juht rääkis, et tema enda teekond tööle oli keeruline, sest nähtavus oli pea olematu. "Isegi oma auto kapotti ei näinud, ei tea, kuhu sa sõidad, et umbes mälu järgi, siit kunagi tee läks," kirjeldas Aun.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Tõnu Mertsina: tarneahelaid ootavad ees suured muutused
Ettevõtted muudavad oma tootmise asukohti – kas siis viies neid poliitiliselt sobivamatesse ja turvalisematesse riikidesse või lõpptarbijatele lähemale. Ent tarneahelate ümberkujunemine toimub aeglaselt ja selle mõju hakkab avalduma veelgi aeglasemalt, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Ettevõtted muudavad oma tootmise asukohti – kas siis viies neid poliitiliselt sobivamatesse ja turvalisematesse riikidesse või lõpptarbijatele lähemale. Ent tarneahelate ümberkujunemine toimub aeglaselt ja selle mõju hakkab avalduma veelgi aeglasemalt, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
ELMO näeb enda kaugjuhitaval tehnoloogial rakendust ka sõjatööstuses
Tallinna kommunaalameti igavene juht paneb ameti maha
Linnasüsteemis 46 aastat töötanud, neist 25 aastat Tallinna keskkonna- ja kommunaalametit juhtinud Ain Valdmann teatas, et paneb alates 1. oktoobrist ameti maha.
Linnasüsteemis 46 aastat töötanud, neist 25 aastat Tallinna keskkonna- ja kommunaalametit juhtinud Ain Valdmann teatas, et paneb alates 1. oktoobrist ameti maha.
Soomlased ehitavad Helsingisse 400 miljonit maksva soojuspumba
Mereveest sooja tootmine, mida plaanitakse ka Tallinnas, saab Soome pealinnas peatselt tõeks: Helsingi sooja- ja elektritootja Helen plaanib 400 miljoni euro eest püstitada pealinna Salmisaarele tohutu mereveel töötava soojusvaheti.
Mereveest sooja tootmine, mida plaanitakse ka Tallinnas, saab Soome pealinnas peatselt tõeks: Helsingi sooja- ja elektritootja Helen plaanib 400 miljoni euro eest püstitada pealinna Salmisaarele tohutu mereveel töötava soojusvaheti.
Prokuratuur sõdib Ekspressi ajakirjanike trahvimise nimel riigikohtuni välja
Markantne kaasus, kus prokuratuur on veendunud, et ajakirjanikud peaksid kohtumenetlusest tehtavate lugude jaoks võimudelt loa saama, saab nüüd lõpplahenduse riigikohtus.
Markantne kaasus, kus prokuratuur on veendunud, et ajakirjanikud peaksid kohtumenetlusest tehtavate lugude jaoks võimudelt loa saama, saab nüüd lõpplahenduse riigikohtus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.