Kaisa Gabral • 12. detsember 2010 kell 12:28

Ain Seppik: päästjad päästsid Pomerantsi

Tänu sellele, et töötati võimete piiril, suudeti ära hoida halvim – võiks öelda,  just nende inimeste ühine tegutsemine päästis minister Pomerantsi tagasiastumisest, märkis riigikogu liige ja endine siseminister Ain Seppik.

Vaatamata sellele, et paar päeva varem keeras minister päästjatele palgaläbirääkimistel selja, lisas Seppik.

 “Päästjad, kaitseliit ja kaitsevägi, kohalikud omavalitsused ja kõik teised vabatahtlikud andsid endast parima, et hättajäänuid aidata,” kiitis Seppik.  

Endise siseministri sõnul tuleb tunnustada ka Eesti meediat, mis  avalikkust operatiivselt kriisipiirkondades toimuvaga kursis hoidis. “Samas aga   ei tulnud  piisavalt operatiivselt valitsuse poolset pöördumist ega informatsiooni, kuidas kavatsetakse hättasattunuid aidata.”  Tema sõnul oli väga suur hulk inimesi teadmatuses, millal tuleb abi.

“Peame sellest olukorrast kindlasti õppima, et tegutseda tuleb koheselt probleemi tekkides, mitte oodata olukorra halvenemist,” märkis Seppik.

 

Hetkel kuum