Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  VW ihkab olla kõige suurem

  Saksamaa autotootjale Volkswagen ei piisa Euroopa suurima tiitlist ja firma on seadnud sihiks tõusta Toyotast mööda maailma suurimaks autotootjaks nii kasumilt kui ka käibelt.
  Viimasel ajal kuuleme üha sagedamini autotootjate taastuvatest kasumitest ja uutest plaanidest. Ometi on Volkswagen neist seadnud sihid kõrgemale kui keegi teine ning plaanib tugeva laienemisega saavutada maailma suurima autotootja tiitli vähemalt 2018. aastaks.
  Suure sammu selleks on Volkswagen juba astunud, kinnitades kanda maailma suurimal autoturul ehk Hiinas, seejuures oli Volkswagen esimene välismaine autotootja, kes sisenes Hiina turule ligi kolmkümmend aastat tagasi.
  Tänavu müüakse Hiinas rohkem autosid kui koduturul ning hiinlaste ostude toel müüakse esimest korda ajaloos aastaga üle 7 miljoni auto. Hiina üheksa kuu tegevuskasum kasvas firmal enam kui kaks korda, 1,32 miljardi euroni, ja kuni 2015. aastani plaanitakse Hiinasse investeerida 10,6 miljardit eurot.
  Hiinat ja muud maailma ei plaanita vallutada ainult Volkswageni brändiga, vaid selleks on firmal mitmeid automarke, nagu Škoda ja Audi. Škoda müük Hiinas kasvas 11 kuuga 56% ning Audide müügimaht on kasvanud 50% võrra. Viimane on ka luksusautode turuliider Hiinas.
  Volkswagen on üldistele autotööstuse suundadele ujunud vastuvoolu. Kunagi vaaladena väiksemaid tegijaid õginud Ford ja General Motors kandsid tugevaid kahjumeid tütarfirmade müümisega, kuid Volkswagen on firmasid juurde soetanud ja teinud neist edukad ettevõtted. Škoda või Seati näol ei pea näiteid kaugelt otsima.
  Tundub, et Volkswagenil on tõsi taga, ja minagi usun, et ta on võimeline tõusma maailma suurimaks autotootjaks. Otsides analooge, siis Toyota nautis alates 2000ndate algusest tippu tõustes püsivat aktsia hinna kerkimist, ja usun, et sama võib korduda ka Volkswageniga.
  Bloombergi andmetel soovitavad pooled Volkswageni aktsiat katvatest analüütikutest seda osta ja praegu tundub see vaatamata aktsia hinna tõusule pikemas perspektiivis õige samm olevat.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Tõnu Mertsina: tarneahelaid ootavad ees suured muutused
Ettevõtted muudavad oma tootmise asukohti – kas siis viies neid poliitiliselt sobivamatesse ja turvalisematesse riikidesse või lõpptarbijatele lähemale. Ent tarneahelate ümberkujunemine toimub aeglaselt ja selle mõju hakkab avalduma veelgi aeglasemalt, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Ettevõtted muudavad oma tootmise asukohti – kas siis viies neid poliitiliselt sobivamatesse ja turvalisematesse riikidesse või lõpptarbijatele lähemale. Ent tarneahelate ümberkujunemine toimub aeglaselt ja selle mõju hakkab avalduma veelgi aeglasemalt, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
ELMO näeb enda kaugjuhitaval tehnoloogial rakendust ka sõjatööstuses
Tallinna kommunaalameti igavene juht paneb ameti maha
Linnasüsteemis 46 aastat töötanud, neist 25 aastat Tallinna keskkonna- ja kommunaalametit juhtinud Ain Valdmann teatas, et paneb alates 1. oktoobrist ameti maha.
Linnasüsteemis 46 aastat töötanud, neist 25 aastat Tallinna keskkonna- ja kommunaalametit juhtinud Ain Valdmann teatas, et paneb alates 1. oktoobrist ameti maha.
Soomlased ehitavad Helsingisse 400 miljonit maksva soojuspumba
Mereveest sooja tootmine, mida plaanitakse ka Tallinnas, saab Soome pealinnas peatselt tõeks: Helsingi sooja- ja elektritootja Helen plaanib 400 miljoni euro eest püstitada pealinna Salmisaarele tohutu mereveel töötava soojusvaheti.
Mereveest sooja tootmine, mida plaanitakse ka Tallinnas, saab Soome pealinnas peatselt tõeks: Helsingi sooja- ja elektritootja Helen plaanib 400 miljoni euro eest püstitada pealinna Salmisaarele tohutu mereveel töötava soojusvaheti.
Prokuratuur sõdib Ekspressi ajakirjanike trahvimise nimel riigikohtuni välja
Markantne kaasus, kus prokuratuur on veendunud, et ajakirjanikud peaksid kohtumenetlusest tehtavate lugude jaoks võimudelt loa saama, saab nüüd lõpplahenduse riigikohtus.
Markantne kaasus, kus prokuratuur on veendunud, et ajakirjanikud peaksid kohtumenetlusest tehtavate lugude jaoks võimudelt loa saama, saab nüüd lõpplahenduse riigikohtus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.