• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  O'Neill: majanduse uut tõusu hakkavad vedama 15 riiki

  See hõlmab riike, mis koos BRIC-riikidega on lähitulevikus strateegiliselt tähtsaimad kasvupiirkonnad. Uude gruppi liigitab ta sellised riigid nagu Indoneesia, Mehhiko, Türgi, Korea, Iraan, Egiptus, Nigeeria, Pakistan, Filipiinid, Bangladesh ja Vietnam.
  "See dramaatiline keskmise ja suure tulu saajate arvu kasv BRIC ja N-11 (new eleven) riikides kujuneb suurimaks tarbimist vedavaks jõuks maailmas lähema kümne aasta jooksul ja sealt edasi," ütles O'Neill intervjuus Rootsi majanduslehele Dagens Industri.
  BRIC-riikide mõju globaalsel turul kasvab ning nende riikide tarbijad on tulevikus sama arvukad ja aktiivsed kui USAs. Ajavahemikus 2000-2009 on tarbimine neis riikides kolmekordistunud. USAs oli kasv sama perioodi jooksul 50%. Absoluutarvudes on BRIC-riigid globaalsesse tarbimisse andnud enam kui USA.
  See paradigma muudab O'Neilli sõnul maailmaturgu kardinaalselt. Eriti suured muutused ootavad ees tarbekaupade ja luksustoodete ning turismitööstuses.
  O'Neill tunnistab, et on optimistlik. "Pool maailma rahvastikust ei ütle "võlakriis" veel enne hommikusööki... Vaadake Indiat. Äsja teatas riik 8,2% suurusest SKP kasvust. Hästi palju signaale viitab sellele, et mitmetes suure rahvaarvuga arenevates riikides majanduskasv kiireneb," rääkis ta.
  Ka USAs näitavad märgid majandusolukorra paranemist. Euroopa võlakriisi kohta arvas O'Neill, et selle tähtsus on ülepaisutatud. "Hiinlaste võitlus inflatsiooniga on oluliselt tähtsam," ütles Goldman Sachsi varahalduse juht.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
USA börs jätkas tõusu
Kolmapäeval jätkus USA börsidel tõus, kui kõik kolm peamist indeksit ronisid kõrgemale, vahendab Yahoo Finance.
Kolmapäeval jätkus USA börsidel tõus, kui kõik kolm peamist indeksit ronisid kõrgemale, vahendab Yahoo Finance.
Eesti aasta auto valimisel ruulisid “elektrikad”
Eile õhtul selgus tiitli Eesti Aasta Auto 2022 kandja, milleks on täiselektriline Hyundai Ioniq 5.
Eile õhtul selgus tiitli Eesti Aasta Auto 2022 kandja, milleks on täiselektriline Hyundai Ioniq 5.
Trükitööstuse TOPi võitja: tooraine hind tõuseb iga kuu, kasvav tööhulk siiski rõõmustab
Eesti juhtiv etiketitootja Data Print OÜ ei kurda eelmise ega tänavuse aasta mahtude kasvu üle, kuid ettevõtte tegevjuht Triin Anette Kaasik nentis, et selle aasta märksõnad trüki­tööstuses on kahtlemata toorainega seonduv: korduvad hinnatõusud ning jätkuv defitsiit.
Eesti juhtiv etiketitootja Data Print OÜ ei kurda eelmise ega tänavuse aasta mahtude kasvu üle, kuid ettevõtte tegevjuht Triin Anette Kaasik nentis, et selle aasta märksõnad trüki­tööstuses on kahtlemata toorainega seonduv: korduvad hinnatõusud ning jätkuv defitsiit.