Romet Kreek • 14. detsember 2010 kell 6:11

Aasia aktsiad viie nädala tipus

Aasia aktsiad tõusid täna viie nädala kõrgtasemele ja Taiwani dollar kerkis USA dollari vastu 13aasta kõrgeimale tasemele, kuna spekuleeriti, et keskpangad võtavad kasutusele poliitika, et toetada üleilmset majanduskasvu.

MSCI Aasia aktsiaindeks tõusis Bloombergi andmetel 0,5 protsenti, 134,94 punktile, mis on indeksile kõrgeim tase alates 9. novembrist. USA dollar maksis 29,905 Taiwani dollarit.  Toorkummi hind kerkis 1,2 protsenti ehk kõigi aegade kõrgeimale tasemele 400,1 jeenile.

„Oleme mõistlikult optimistlikud,“ ütles Russell Investmentsi peastrateeg Stephen Wood intervjuus Bloomberg TV-le. „Föderaalreserv on võtnud kasutusele ABD poliitika (anything but deflation – mida tahes, et vältida deflatsiooni). See loob põranda varahindade alla.“

„Aasia aktsiate absoluuttootlus peaks 2011. aastal olema märkimisväärne,“ ütles Deutsche Banki Hongkongis tegutsev Aasia aktsiastrateegia juht Ajay Kapur. „Majandustsükkel kogub hoogu. USA rahapoliitika on märkimisväärselt lõtv nagu ka Euroopas, samas kui Aasia karmistab veidi rahapoliitikat.“

Jaapani aktsiaturg tõusis 0,2 protsenti, Hiina oma langes 0,01 protsenti. Korea aktsiaturg tõusis 0,8 protsenti, India oma liikus samas suunas 0,4 protsenti.

Hetkel kuum