• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Aasia aktsiad viie nädala tipus

  Aasia aktsiad tõusid täna viie nädala kõrgtasemele ja Taiwani dollar kerkis USA dollari vastu 13aasta kõrgeimale tasemele, kuna spekuleeriti, et keskpangad võtavad kasutusele poliitika, et toetada üleilmset majanduskasvu.

  MSCI Aasia aktsiaindeks tõusis Bloombergi andmetel 0,5 protsenti, 134,94 punktile, mis on indeksile kõrgeim tase alates 9. novembrist. USA dollar maksis 29,905 Taiwani dollarit.  Toorkummi hind kerkis 1,2 protsenti ehk kõigi aegade kõrgeimale tasemele 400,1 jeenile.
  „Oleme mõistlikult optimistlikud,“ ütles Russell Investmentsi peastrateeg Stephen Wood intervjuus Bloomberg TV-le. „Föderaalreserv on võtnud kasutusele ABD poliitika (anything but deflation – mida tahes, et vältida deflatsiooni). See loob põranda varahindade alla.“
  „Aasia aktsiate absoluuttootlus peaks 2011. aastal olema märkimisväärne,“ ütles Deutsche Banki Hongkongis tegutsev Aasia aktsiastrateegia juht Ajay Kapur. „Majandustsükkel kogub hoogu. USA rahapoliitika on märkimisväärselt lõtv nagu ka Euroopas, samas kui Aasia karmistab veidi rahapoliitikat.“
  Jaapani aktsiaturg tõusis 0,2 protsenti, Hiina oma langes 0,01 protsenti. Korea aktsiaturg tõusis 0,8 protsenti, India oma liikus samas suunas 0,4 protsenti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Madis Müür: Funderbeami puhul on hirm laes ja hinnad huvitavad. Aga kuidas Buffett ütleski?
Äkki võib vaikusehetke Funderbeamis näha mitte maailma lõpuna, vaid hoopis võimalusena, küsib investor Madis Müür vastukajana investor Toomase kommentaarile, milles too arutleb, kas rahapaigutustega nimetatud platvormil on tõesti nii hullusti, kui osaku hinnast paistab. Müürilgi on Funderbeami portfell n-ö vee all.
Äkki võib vaikusehetke Funderbeamis näha mitte maailma lõpuna, vaid hoopis võimalusena, küsib investor Madis Müür vastukajana investor Toomase kommentaarile, milles too arutleb, kas rahapaigutustega nimetatud platvormil on tõesti nii hullusti, kui osaku hinnast paistab. Müürilgi on Funderbeami portfell n-ö vee all.
Hiina telefonitootja avab elektriautode tehase
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
USA kaubanduspüha tabas ootamatu pööre
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Audiitorbüroode võitja KPMG: kõige kiirema kasvuga suurte seas
KPMG audiitorteenuste maht on kasvanud viimase viie aastaga ca 70% ehk üle kahe korra kiiremini võrreldes teiste Big4 hulka kuuluvate audiitorfirmadega, märkis KPMG auditi juht Indrek Alliksaar.
KPMG audiitorteenuste maht on kasvanud viimase viie aastaga ca 70% ehk üle kahe korra kiiremini võrreldes teiste Big4 hulka kuuluvate audiitorfirmadega, märkis KPMG auditi juht Indrek Alliksaar.