Birjo Must • 14. detsember 2010 kell 7:16

Nestor: omanikuks olemine maksustada?

Valuutafondi soovitustest kõige kasulikum on omanikuks olemise maksustamise teele minek, mis annaks meile vajaliku efekti, arvas riigikogu Sotsiaaldemokraatliku erakonna fraktsiooni esimees Eiki Nestor.

“Käibemaksu tuleks pigem alandada, et sisetarbimist elavdada ja selle kaudu majandust arendada,” rääkis ta.

Keskkonnamaksude puhul on Nestori sõnul samuti tegemist asjaga, millega tuleb tegeleda. “Samas peab suutma garanteerida, et nendest maksudest laekuvad rahad ka kindlasti keskkonda tagasi läheksid. Kui ma käibemaksu tõstmisele olen kindlasti vastu, siis keskkonnamaksude puhul oleks tarvis ettevaatlikku poolt. Eks see annab lõpptulemusena kindlasti sama tulemuse ja mõjutab hindasid,” rääkis Nestor.

Omanikuks olemise maksustamine, mille puhul valuutafond rääkis automaksust ja muust, annaks ehk vajaliku tulemuse, lisas ta.

Pärast poolteist nädalat kestnud Eesti visiiti, soovitas Rahvusvaheline Valuutafond Eestil kaaluda käibemaksu ning keskkonna- ja varamaksude tõstmist. Seda juhul kui soovitakse alandada tööjõumakse või ei suudeta hoida eelarvekulusid kontrolli all.

Hetkel kuum