• Jaga lugu:

  Inflatsioon Euroopas kontrolli all

  Euroopa inflatsioon novembris ei kiirenenud, andes märku, et aeglustuv majanduskasv muudab kõrgete kütusekulude ülekandmise tarbijatele ettevõtete jaoks järjest raskemaks.

  Eurostati täna avaldatud andmeil kasvasid euroala tarbijahinnad novembris aastatagusega võrreldes 1,9%. Täna avaldatud teine statistika näitas, et tööjõukulud kasvasid kolmandas kvartalis aastatagusega võrreldes 0,8% pärast 1,6% suurust kasvu teises kvartalis, vahendas agentuur Bloomberg.
  Toornafta hind on viimase viie kuuga kerkinud 14%, õõnestades majapidamiste ostujõudu ajal, mil mitme riigi valitsused kärbivad eelarvekulusid. Kolmandas kvartalis euroala kasv aeglustus ning töötuse määr kasvas oktoobris viimase 12 aasta kõrgeimale tasemele. See jätab hinnatõusudeks  vähem ruumi.
  „Euroala inflatsioon on jätkuvalt kontrolli all,“ ütles Bloombergile UniCredit SpA euroala ökonomist Marco Valli. Tõusuriski kätkevad endas eelkõige energiakandjate hinnad.
  Oktoobriga võrreldes tõusid tarbijahinnad novembris 0,1%.
  Kõige aeglasem oli hinnatõus aasta baasil Iirimaal (-0,8%), Slovakkias (1%) ja Hollandis (1,4%) ning kõige kiirem Rumeenias (7,7%), Eestis (5%) ja Kreekas (4,8%).
  Euroopa Keskpank prognoosib tuleval aastal euroalal inflatsiooni keskmiselt 1,8% ning majanduskasvu aeglustumist tänavuselt 1,6 protsendilt 1,4 protsendile.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kaamose tegevjuht: Lätis (veel) buumi ei ole
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
USA aktsiaturud langesid enne suurfirmade tulemusi
Suurte tehnoloogiafirmade tulemusi oodanud USA börsid sulgusid miinuses, lõpetades nii viiepäevase ralli.
Suurte tehnoloogiafirmade tulemusi oodanud USA börsid sulgusid miinuses, lõpetades nii viiepäevase ralli.
Raadiohommikus: börsid ja miks energia nii kalliks muutub
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Raadiohommikus: Tesla teise kvartali tulemustest, Ööd Mirror Houses investeeringust ja e-kaubanduse rekordaastast
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.