Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tänu eksimusele lend alla omahinna

  Estonian Airi lennupiletite odavmüügis cherry.ee lehel jäi üks nüanss turundusapsakaks ristitud sooduspakkumise peatamise varju. Palju meediakära saanud soodusmüük on hea näide, et kaugele välismaale lendamine võib olla päris soodne, kui lennufirma teeb vea.
  Estonian Air kuulutas välja, et annab soodustust 40% pileti lõpphinnast, mis teatavasti sisaldab ka lennujaamatasusid, kütuse lisamaksu jms. Võinuks arvata, et soodustus kehtib vaid baashinnale, sest sellele lisanduvad maksud ja muud tasud võivad pikema lennu puhul ulatuda tuhandete kroonideni ja moodustada kolmandiku või poole koguhinnast.
  Lisaks ei opereeri Estonian Air paljusid lende ise, vaid müüb pileteid ka jätkulendudele, näiteks New Yorki, Bangkoki, Tokyosse. Asjatundjad on juba küsinud, mis juhtub, kui Eesti lennufirma ei suuda kõiki vautšereid lunastada. See on reaalne, kui alla omahinna jõuti müüa palju suhteliselt kalleid kontinentidevahelisi jätkulende.
  Ilmselt tahtis Estonian Air soodustust anda vaid pileti baashinnast, sest just sellise n-ö jätkupakkumise tegid nad klientidele, kes cherry.ee kampaania peatamise tõttu jäid esialgu piletist ilma.
  Samalaadseid apsakaid on maailma lennunduses juhtunud varemgi. Näiteks mõne aasta eest kirjutas Hollandi lennufirma KLM oma veebis piletihindu sisestades koma vale koha peale ning muutis teatud liinidel piletid kordades odavamaks. Info liikus reisifoorumites kiirelt ning mõnigi eestlane käis siis sooduspiletiga Aasia-reisil.
  Olen ka ise lennanud nii Hongkongi kui ka USAsse kaks-kolm korda tavapärasest odavamalt, sest lennufirma või vahendaja eksimuse tõttu ei liidetud pileti baashinnale tuhandete kroonideni ulatuvat kütuse lisatasu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Investeerimisplatvormi juht: rikkusest pole kasu, kui meil planeeti enam pole
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
Soomlastelt Mandatumi ostnud Invalda siseneb Eesti turule
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.