• Jaga lugu:

  Puuvilla hind maailmas rekordiline

  Puuvilla hind on kolmel järjestikusel päeval jooksnud New Yorgi IPE börsil kinni ülemisse hinnalimiiti, kuna turgudel kardetakse, et tootjad ei suuda kasvavat Hiina suunalist nõudlust rahuldada.

  Puuvilla hind on kerkinud täna New Yorgis maksimaalse päevas lubatud hinnatõusu ehk 0,04 dollari võrra ja jõudnud 1,5412 dollarini (18,3 kroonini) naela kohta. Puuvilla hind on sel aastal enam kui kahekordistunud ning tooraine on liikumas kiireima hinnatõusuni pärast 1973. aastat.
  USA Põllumajandusministeeriumi andmeil peaks Hiina nõudlus ületama aastas pakkumist tervelt 17 miljoni palli ("bales" = 480 naela =217,7 kg) võrra.
  Informa Economics andmeil kasvatavad USA farmerid puuvilla hetkel viimase viie aasta suurimal pinnal, kuid see ei suuda maaklerite sõnul nõudlust rahuldada.
  Ehkki USA on maailma suurimate puuvilla varudega riik, võivad seal tooraine laovarud järgmise aasta 31. juuliks kahaneda USA põllumajandusministeeriumi andmeil 1,9 miljoni pallini, mis on madalaim tase pärast 1996. aasta maikuud, mis maast alates on varude suuruse üle arvet peetud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Goldman Sachs tõstis S&P 500 hinnasihti
Investeerimispanga Goldman Sachsi strateegid tõstsid Standard & Poor’s 500 indeksi selle ja järgmise aasta prognoose, tuues põhjusena välja oodatust paremad kasumid ning madalad intressimäärad, vahendab MarketWatch.
Investeerimispanga Goldman Sachsi strateegid tõstsid Standard & Poor’s 500 indeksi selle ja järgmise aasta prognoose, tuues põhjusena välja oodatust paremad kasumid ning madalad intressimäärad, vahendab MarketWatch.
Combimill sai konkurentsiametist tehinguks loa
Saematerjali tootja Combimill Sakala koos Vindoriga sai konkurentsiametilt loa osta pool Puit-Profiilist, mis tegeleb liimpuidust akna- ja uksedetailide toorikute tootmisega.
Saematerjali tootja Combimill Sakala koos Vindoriga sai konkurentsiametilt loa osta pool Puit-Profiilist, mis tegeleb liimpuidust akna- ja uksedetailide toorikute tootmisega.
Rootsist ähvardab tsemendikriis
Rootsit ähvardab tsemendikriis ja halvimal juhul mõjutab see 170 000 inimese töökohti, kirjutab Kauppalehti.
Rootsit ähvardab tsemendikriis ja halvimal juhul mõjutab see 170 000 inimese töökohti, kirjutab Kauppalehti.