Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pangad loodavad preemiaid uue aasta alguses

  Eestis asuvad pangad jätavad käesoleva aasta lõpus töötajatele preemiad jagamata, kuid mõned ei välista boonuste maksmist pärast aastatulemuste selgumist uuel aastal.

  "Sampo Pank ei maksa 2010. aastal Danske Bank Grupi tasupoliitikale tuginedes panga töötajatele boonuseid. Samas vastavalt turul kehtivatele praktikatele on boonuste maksmise osas teatud erandeid, meie puhul on selleks Danske Markets," rääkis Sampo Panga personalidirektor Liina Oks.
  Nordea Panga personalijuhi Jane Järvalti kinnitusel pangas 2010. aasta lõpus boonuseid ei maksta. "Sõltuvalt Nordea finants- ja ärieesmärkide täitmisest makstakse boonuseid 2010. aasta eest järgmisel aastal," rääkis ta. Kellele ja mille eest boonuseid makstakse, otsustatakse 2011. aasta märtsis pärast lõplike tulemuste selgumist, lisas Järvalt.
  Ka SEBs otsustatakse preemiate maksmist tavapäraselt pärast aastatulemuste avaldamist. "See leiab aset veebruaris," rääkis SEB jaepanganduse ja tehnoloogia valdkonna juht Eerika Vaikmäe-Koit.
  LHV Pangas tehakse pärast aasta lõppu kokkuvõte panga finantstulemustest ning peale seda selgitatakse välja, kas tulemustasu makstakse ja mis summas seda tehakse.
  Panga juhi Erki Kilu sõnul sõltub töötajate tulemustasu panga finantstulemustest, mis aasta jooksul saavutatakse. Tulemused võetakse kokku peale aasta möödumist ning tulemustasu makstakse kõigile panga töötajatele ühesugustel alustel. "Lisaks on ligikaudu pooled panga töötajad LHV Groupi aktsionärid, mistõttu on meie jaoks oluline ettevõtte väärtuse kasvatamine pikaajaliselt," rääkis Kilu.
  Täna vahendas Rootsi majandusleht Dagens Industri, et Swedbankis jäävad tulemustasudest ilma panga töötajad Balti riikides, Ukrainas ja Venemaal. "Tulemused ei ole sellised, mis õigustaks tulemuspalkade maksmist," ütles lehele Swedbanki infodirektor Thomas Backteman.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Investeerimisplatvormi juht: rikkusest pole kasu, kui meil planeeti enam pole
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
Soomlastelt Mandatumi ostnud Invalda siseneb Eesti turule
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.