Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  10 aastat tagasi tegi Georg Ots viimase reisi liinil Tallinn-Helsingi

  Äripäev avaldab tänavu igapäevast ärikalendri sarja, kust saab lugeda, mis on juhtunud Eesti majanduses sellel konkreetsel päeval viimase kahekümne aasta jooksul.

  19 aastat tagasi
  23.12.1991. Pärnu Linnapank sai tegevuslitsentsi (litsents tühistati 18.06.92, sest pank ei alustanud sisulist tegevust).
  23.12.1991. Tartus asuv sõidukite numbrimärkide tootja AS Number vormis terasplekil esimese numbrimärgi (teede- ja sideministeeriumi endise kantsleri Ruth Martini pereliikmetega seotud Number kaotas Eesti Autoregistrikeskuse tellimustöö 2004. aastal).
  18 aastat tagasi
  23.12.1992. Marek Strandberg, Agu Kivimägi ja peaministri tollane nõunik Tiit Pruuli tegid esimese nn rublatehingu, mille käigus saadeti teele esimene saadetis rublasid (teine tehing oli 14.01.93 ja kolmas 3.08.93; meestele esitati süüdistus, ent Tallinna ringkonnakohtu 24.09.96 otsusega mõisteti nad õigeks).
  23.12.1992. Registreeriti AS Keila Kaabel.
  13 aastat tagasi
  23.12.1997. AS Eesti Telefon monteeris Tallinnas maha viimase münditaksofoni ja seega sai edaspidi helistada vaid kaarditaksofoniga (AS Elion Ettevõtted sulges taksofoniäri 1.12.10).
  23.12.1997. Omavahel ühendati Eestit ühendav kiudoptiline magistraalkaabel, mis tähendas, et kui kuskil midagi katkes, jõudis digitaalside teiselt poolt ikkagi kohale.
  10 aastat tagasi
  23.12.2000. Legendaarne reisilaev Georg Ots tegi viimase reisi liinil Tallinn-Helsingi (Poolas valminud Georg Ots tuli liinile 1979. aastal ja kuni 1988. aastani oli laev ainus Eesti ja Soome vahel sõitev transpordivahend; 28.11.02 müüs AS Eesti Merelaevandus kaks aastat kasutult seisnud reisiparvlaeva Georg Ots kahe miljoni krooni eest Peterburi mereadministratsioonile).
  9 aastat tagasi
  23.12.2001. Rahandusministeerium võttis vastu määruse, mis kohustas tolliametnikke riiki sissetollitavalt kaubalt makse korjama kauba tegeliku, mitte näilise väärtuse järgi.
  8 aastat tagasi
  23.12.2002. AS Rakvere Piiritustehas ühendas endaga ASi Moe Piiritustehas (Rakvere Piiritustehas pankrotistus 18.05.09).
  7 aastat tagasi
  23.12.2003. Aigar Kallas vabastati Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK) peadirektori kohalt (Kallas oli sellel kohal alates 3.06.02; taas valiti Kallas RMK etteotsa 2.10.07).
  2 aastat tagasi
  23.12.2008. AS Premia Tallinna Külmhoone asutas firma ASi Premia Foods ja liitis jaanuaris 2009 endaga külmutatud ning jahutatud kalatoodete valmistaja OÜ Saaremaa Kala aktsiate vahetamise teel (moodustunud kontsern tegutses lisaks Baltimaadele ka Venemaa ja Soome turul).
  1 aasta tagasi
  23.12.2009. Teede ehitusfirma ASi Talter uueks ärinimeks sai AS Lemminkäinen Eesti.
  Allikad: Äripäev, aastaraamat Kes? Mis? Kus? jm.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Investeerimisplatvormi juht: rikkusest pole kasu, kui meil planeeti enam pole
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
Soomlastelt Mandatumi ostnud Invalda siseneb Eesti turule
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.