• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Õhus on häid märke

  Lõppev aasta tõi meile Kreeka ja Iirimaa võlakriisid - üle jõu elamisest tingitud olukorrad, mis võivad Euroopas veelgi levida.

  Eestis on minu meelest märgilise tähendusega Narva Kreenholmi lõpp, mis sümboliseerib odava masstootmise ajastu otsa. Ja nii kahju kui Kreenholmi töötajatest ka pole, on sisuliselt ju tegemist paratamatusega. Eesti on võtmas üle väiksemat, kuid intelligentsemat allhanget.
  Me ei konkureeri Hiina või Indiaga, küll aga Skandinaavia ärikliimaga. Skandinaavlased on sellest aru saamas. Eestis on kasulikum toota. Ja mis veelgi olulisem - juba on kuulda ka uuringutest (millest kodumaal valju häälega veel ei räägita), mille kohaselt on eestlase tootlikkus põhjamaade töötaja omast isegi parem: siinse tööjõu väike tootlikkus hakkab muutuma müüdiks.
  Ülimalt hea meel on näha, et loodud ettevõtete arv on Eestis viimasel kahel aastal hüppeliselt kasvanud. Seega on kriis suurendanud eestlaste ettevõtlikkust.
  Samuti on rõõmustav mõnevõrra ootamatu fakt, et kriisis on pankade sõnul tervikuna kõige paremini vastu pidanud väiksed, mõne töötajaga firmad, kes on suutnud end mõne "veidra" tootega isegi eksporditurule pressida. Andke aga tuld, just väikeettevõtlus on majanduse tugisammas!
  Soovin saabuvateks jõuludeks kõigile aega, et olla hetk nii oma mõtetega kui ka endale kõige kallimate inimestega. Toogu päkapikud teile sussi sisse kingitusi, mida poest osta ei saa. Armastust, lähedust, soojust - kõike seda, mis meid paremateks inimesteks muudab.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Lauri Läänemets: küpse mõtlemisega ärieliit on hõivamas sotside valimisprogrammi
Sotsiaaldemokraadid peavad tõsiselt peeglisse vaatama, kui meie väärtuste eestkõnelejateks on saamas erakonna asemel riigi ärieliit, kirjutab sotside uueks juhiks kandideeriv Lauri Läänemets.
Sotsiaaldemokraadid peavad tõsiselt peeglisse vaatama, kui meie väärtuste eestkõnelejateks on saamas erakonna asemel riigi ärieliit, kirjutab sotside uueks juhiks kandideeriv Lauri Läänemets.
Tark planeerija kasvab miljonäriks
Oma kodu ostmise soovist ja teiste rahaasjade juhtimisest välja kasvanud investeerimispisik on toonud Kadri Mäsaku sinnamaale, et tal on abikaasaga ligemale miljoni euro suurune investeerimisportfell, mis on toonud mõlemale finantsvabaduse.
Oma kodu ostmise soovist ja teiste rahaasjade juhtimisest välja kasvanud investeerimispisik on toonud Kadri Mäsaku sinnamaale, et tal on abikaasaga ligemale miljoni euro suurune investeerimisportfell, mis on toonud mõlemale finantsvabaduse.
Vähemalt 11 juhtimispärli Eesti tippudelt: kuidas taluda vallandamise valu ja tipuüksindust
Tahad päästa elusid? Õpi arstiks. Tahad päästa miljoneid elusid? Õpi inseneriks. Nii näeb ettevõtlust, selle mõju ning selle kasutamist CoModule'i asutaja Kristjan Maruste, kes rääkis oma mõtetest Äripäeva raadio saates "Juhi jutud“.
Tahad päästa elusid? Õpi arstiks. Tahad päästa miljoneid elusid? Õpi inseneriks. Nii näeb ettevõtlust, selle mõju ning selle kasutamist CoModule'i asutaja Kristjan Maruste, kes rääkis oma mõtetest Äripäeva raadio saates "Juhi jutud“.
Enefit Green investeerib Kirde-Eestis tuuleparki 28 miljonit
Riigi- ja börsifirma Enefit Green tegi kaks investeerimisotsust ning alustab tuulepargi rajamist Ida-Virumaal Purtses ja päikesepargi ehitust Poolas Debnikus.
Riigi- ja börsifirma Enefit Green tegi kaks investeerimisotsust ning alustab tuulepargi rajamist Ida-Virumaal Purtses ja päikesepargi ehitust Poolas Debnikus.