Anne Oja • 26. detsember 2010 kell 7:32

WikiLeaks kogus aastaga annetustena miljon eurot

Salastatud info avaldamisele spetsialiseerunud WikiLeaks sai 2010. aastal ligikaudu miljoni euro väärtuses annetusi, kirjutas CBS viitega Wall Street Journalile.

2010. aasta teisel poolaastal vähenesid annetused märkimisväärselt. Täpseid põhjusi pole välja toodud, kuid on teada, et Visa, Master Card ja PayPali maksesüsteem lõpetasid WikiLeaksile suunatud ülekannete tegemise alles detsembris.

WikiLeaksi rahastava fondi Wau Holland aruandes seisab, et WikiLeaks võttis 2010. aastal üle sama palgasüsteemi, mida kasutatakse Greenpeace'is, kus võtmetähtsusega kaastöötajad saavad 5000 eurot kuus. WikiLeaksi töötajatele arvestati 2010. aastal palgaks 100 000 eurot, millest 66 000 eurot oleks kuulunud veebilehe asutajale Julian Assange'ile.

Teistele kulutustele läks 380 000 eurot, kusjuures mitmed väljakirjutatud arved on senini tasumata. Peamiselt kulus raha arvutitehnika ostuks, internetiühenduse eest ja ärireisidele.

Hetkel kuum