Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börs: Nädalat alustati madalamalt

  Ühendriikide aktsiaturud alustasid pühadejärgset nädalat langusega. Viimasel ajal tugevalt tõusnud aktsiaindeksid viis viimaks langusesse ootamatu Hiina Keskpanga intressimäärade tõstmine.

  Hiina Rahvavabariigi Keskpank tõstis intressimäära aastastel laenudel 5,81 protsendini ja deposiitmäära 2,75 protsendini. Viimati tõstis pank intressimäärasid kaks kuud tagasi, oktoobris, mis oli kolme aasta jooksul esimene kord.
  „Hiinlastele tekitab muret inflatsiooni juures see, et toit kallineb liiga suurel kiirusel,” teatas CNN-ile 300 North Capitali investor Richard Campagna, ”nad võtavad kasutusele meetmeid, et aeglustada majanduskasvu. Investorid aga usuvad, et Hiina käitumine mõjub negatiivselt ka maailmamajandusele.”
  Ühendriikides möllas pühade ajal lumetorm ning suuri tagasilööke said just jaemüüjad kuna paljud kliendid ei jõudnud poodidesse. Suured jaemüüjad nagu Sears, Nordstrom, Bed Bath & Beyond ja Macy’s on täna S&P500 suurimad langejad, kaotades aktsiahinnas enam kui protsendi.
  „Päev pärast Jõululaupäeva on USAs on peamine kinkide ostmise päev ning paljud kardavad, et jaemüüjate tulemused kannatasid ilma tõttu.” teatas Campagna.
  Enim on tõusnud täna AIG +9,9 protsenti, Cisco +2,62 protsenti ja Bank of Amercia +1,76 protsenti. Suurimad kaotajad on Yahoo -1,5 protsenti, Alcoa -1,1 protsenti ja Procter & Gamble -1,12 protsenti.
  Kulla hind alustas nädalat tõusuga, pärastlõunaks on väärismetall kerkinud 0,11 protsenti 1382 dollarile. Toornafta on pööranud langusele, täna on must kuld kaotanud hinnas 0,4 protsenti, kauplemishinnaga 91,14 dollarit.
  Dow on pärastlõunaks kukkunud -0,22 protsenti, Nasdaq on kerkinud +0,01 protsenti ja S&P500 +0,03 protsenti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Investeerimisplatvormi juht: rikkusest pole kasu, kui meil planeeti enam pole
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
Soomlastelt Mandatumi ostnud Invalda siseneb Eesti turule
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.