Romet Kreek • 27. detsember 2010 kell 8:07

NEC viiekordistab liitium-ioon akukomponentide tootmist

Jaapani suurim arvutitootja NEC plaanib viiekordistada liitium-ioon akude elektroodide tootmist, ei täita loodusõbralike tehnoloogiate nõudlust, vahendab Bloomberg.

NEC kasutab Jaapani valitsuse subsiidiumit, et suurendada oma Tokio lääne pool asuva Sagamihara tehase tootmisvõimus 2011. märtsi lõpu enam kui kahelt miljonilt kilovatt-tunnilt 2012. aasta lõpuks kümnele miljonile.

Jaapani majandus-, kaubandus- ja tööstusministeerium pakub 110 miljardit jeeni ehk 1,3 miljardit dollarit subsiidiume, et rahastada 153 projekti, mis loovad töökohti, mis vähendad emissioone. Projektide rahastamist kasutavad ka Toyota Motor ja Hitachi.

NECi aktsia hind langes täna Tokios 0,4 protsenti, 246 jeenile. Tänavu on aktsia hind tõusnud 2,9 protsenti.

Hetkel kuum